Endeløs gentagelse og kedsommelige opgaver. Træning i matematik har fået et blakket ry. Men træning er ikke et fy-ord, lyder det fra redaktionschef Pernille Rosenkvist for matematik, natur og teknologiforståelse og teamlead Heidi Thrane fra MatematikFessor. Eleverne skal øve sig, hvis de skal opnå viden, de kan bygge videre på.
Resultatorienteret undervisning kan være en stor mundfuld for elever i matematikvanskeligheder. Derfor flytter det nye materiale TAL fokus fra eleverne og lader i stedet en række tegneseriefigurer regne. Det gør matematikken mindre 'farlig', forklarer forfatterne bag.
Reflex er et banebrydende matematiksystem, hvor dine elever går på opdagelse, undersøger og leger sig til nye faglige indsigter og matematiske kompetencer. I dette afsnit af Sofaskolen for lærere giver forfatterne bag systemet konkrete idéer til, hvordan du bruger undersøgelser i hver matematiktime.
Savner du ny inspiration til matematiske undersøgelser, som du nemt kan give dig i kast med? Lærer og MAT 10forfatter Jakob Thomsen har to konkrete undersøgelser til din under visning. De har en lav indgangstærskel, er lette at gå til, og dine elever vil elske dem.
Undersøgelser i matematiktimerne skal være virkelighedsnære og fange eleverne. Det mener lærer og medforfatter til grundsystemet MAT 10, Jakob Thomsen.
Man kan ikke begynde for tidligt med undervise eleverne i matematiske kompetencer.
Det mener Rikke Maagaard Gregersen, uddannet matematiklærer, kandidat i matematikdidaktik, og nu ph.d.-studerende ved DPU, Aarhus Universitet.
I denne udgave af Didaktor kan du høre Rikkes forklaring på, hvorfor man skal begynde tidligt med arbejdet med de matematiske kompetencer.
Hun fortæller også om kompetencernes vigtige rolle i Alineas nye matematiksystem Reflex – et matematiksystem, der skal skabe modige matematikere – allerede i 0. og 1. klasse.
Medvirkende:
Rikke Maagaard Gregersen, kandidat i ...
Mange elever slås med at forstå opgavetekster i matematik. De skal have en læse strategi, som de kan trække frem, når de møder komplekse opgaver, siger lektor Michael Wahl Andersen, der har et bud på, hvordan det kan gøres.
I denne udgave af Alineas podcast Didaktor kan du komme med til efterårsreception hos Alinea, hvor vi taler med Bent Lindhardt, der er et kendt og respekteret navn i matematikkredse. Bent siger, at sproget er limen i forståelsen, og med det mener han, at det er når, at eleverne sætter ord på deres erfaringer med faget, at de lærer. Didaktor har talt med Bent Lindhardt i forbindelse med at matematiksystemet KonteXt+ i går (torsdag den 7. september) modtog Alineas læremiddelpris. Bent Lindhardt er en af de primære forfattere på
...
Elever med matematikvanskeligheder bliver ofte taget ud af deres klasser for at modtage intensiv undervisning. Men på Ørestad Skole i København foregår den tidlige matematikindsats i klassen. Matematikvejleder René Andersen mener, det er vigtigt, at eleverne forbliver en del af fælleskabet.
Tidlig indsats kan være en stor hjælp for elever med matematikvanskeligheder. Det fortæller lektor ved Professionshøjskolen Absalon Bent Lindhardt, der kommer med gode råd til, hvordan man bedst støtter eleverne.