Lær med os Tanker, tips og inspiration til alle, der arbejder i grundskolen

ARTIKEL

Ny læsestrategi i matematik

Læg tryk på de vigtige ord. Læs op med indføling og intonation. Og genfortæl. Sådan lyder opskriften på en læsestrategi, som lektor Michael Wahl Andersen står bag. 

ARTIKEL

Sarah Engell udspionerer de unge på nettet

“Jeg udspionerer unge på nettet og får på den måde et fuldstændigt ærligt indblik i, hvad der foregår,” siger Sarah Engell, forfatter til flere ungdomsbøger. 

PODCAST

Sæt ord på krigen

Krigen i Ukraine fylder meget . Men hvordan kan man sætte ord på bekymringer og utryghed hos eleverne? Vi har søgt svar hos både lærere og elever i denne udgave af Didaktor. 

NYHEDER
Nyeste artikler

Styrk den faglige selvtillid med træning

Styrk den faglige selvtillid med træning

Endeløs gentagelse og kedsommelige opgaver. Træning i matematik har fået et blakket ry. Men træning er ikke et fy-ord, lyder det fra redaktionschef Pernille Rosenkvist for matematik, natur og teknologiforståelse og teamlead Heidi Thrane fra MatematikFessor. Eleverne skal øve sig, hvis de skal opnå viden, de kan bygge videre på.

Tegneseriefigurer skal tage presset fra eleverne

Tegneseriefigurer skal tage presset fra eleverne

Resultatorienteret undervisning kan være en stor mundfuld for elever i matematikvanskeligheder. Derfor flytter det nye materiale TAL fokus fra eleverne og lader i stedet en række tegneseriefigurer regne. Det gør matematikken mindre 'farlig', forklarer forfatterne bag.

Få gratis inspiration til din årsplanlægning

Få gratis inspiration til din årsplanlægning

Sæt fuld fart på årsplanlægningen med Alineas spritnye årsplaner. Her finder du masser af fede forløb til næste skoleår, som du kan plotte ind i årsplanen eller blot lade dig inspirere af. 

Giv dine elever mod på at kaste sig ud i tysk

Giv dine elever mod på at kaste sig ud i tysk

Momo guider dine elever legende og let ind i det tyske sprog. Alle opgaver er stilladserede og indeholder masser af mulighed for hjælp, og det giver eleverne et ordforråd og en sproglig bevidsthed. Mød forfatterne Jacob Chammon og Lore Rørvig og hør hvordan, Momo giver mod på tysk. 

Gratis e-bog

Boost din viden om ordblindhed

Så du ikke med? Få linket til udsendelsen og en gratis e-bog. 
 
Find masser inspiration til undervisningen af ordblinde elever. Og få 4 måneders gratis CampOrd. 

Læs mere