Lær med os Tanker, tips og inspiration til alle, der arbejder i grundskolen

ARTIKEL

Giv ordblinde elever succes med at skrive

For ordblinde kan de stigende krav til skriftlige opgaver være uoverstigelige. Derfor skal vi være klar til at hjælpe dem. Løsningen er struktur og teknologi sat rigtigt i spil, lyder det fra redaktør Katja Heuser Elmer.

ARTIKEL

Klasserummet, der får eleverne til at tænke

Building Thinking Classrooms er ved at vinde fodfæste i Danmark. Ved at ændre på klasserummets indretning, gruppearbejdet og opgaverne, får man eleverne til at tænke selvstændigt i stedet for at kopiere læreren.

ARTIKEL

Hiv fakta ind i undervisningen

Alle elever er nysgerrige på livet. De søger viden, som gør dem klogere på verden.  Derfor er faktatekster en vigtig del af danskundervisningen. Dorte Østergren-Olsen giver dig her 5 gode grunde til at læse fakta tidligt. 

NYHEDER
Nyeste artikler

Brøker er en revolution af børnenes talbegreb

Brøker er en revolution af børnenes talbegreb

I sin tid som folkeskolelærer opdagede Pernille Ladegaard Pedersen, at brøker er et af de områder, som volder eleverne de allerstørste vanskeligheder. Nu har hun skrevet en ph.d. om emnet og giver her tips til, hvordan man som matematiklærer kan hjælpe eleverne til en bedre brøkforståelse.

Pift seksualundervisningen op til uge sex

Pift seksualundervisningen op til uge sex

Uge 6 nærmer sig, og det er altid en god anledning til at sætte seksualundervisning på skemaet.  

Vi har samlet de bedste undervisningsmaterialer til dig, der søger lidt ekstra inspiration til årets undervisning. 

Ord, der gror, gør verden STOR

Ord, der gror, gør verden STOR

Forfatter Marianne Iben Hansen insisterer på, at det skal være sjovt at lege med ord. Også i skolen. Rim og rytme åbner døren til sprogets og litteraturens verden, mener hun. Selv hos de elever, der normalt ikke siger så meget i dansktimerne. 

Se, hvad Alinea har til dig i 2023

Se, hvad Alinea har til dig i 2023

Nytårshilsen fra forlagsdirektør, Rikke Bay, samt kort overblik fra vores redaktioner, nederst i artiklen, over en række af de nyheder, som du kan se frem til i det nye år. ...

Quiz

Der er altid en grund

I bund og grund starter alting samme sted. For der er altid en grund. En grund til at stå op om morgenen. En grund til at lege. En grund til, at børn går i skole. En grund til at lære. En grund til, at du blev lærer.  

Du har helt sikkert 117 gode grunde til at gøre det, du gjorde – og det, du gør.  Vi har ikke 117, men 21 gode grunde til, at du skal tage quizzen og se, hvilket grundsystem der passer til din undervisning.  

Tag quizzen her