Lær med os Tanker, tips og inspiration til alle, der arbejder i grundskolen

ARTIKEL

Giv ordblinde elever succes med at skrive

For ordblinde kan de stigende krav til skriftlige opgaver være uoverstigelige. Derfor skal vi være klar til at hjælpe dem. Løsningen er struktur og teknologi sat rigtigt i spil, lyder det fra redaktør Katja Heuser Elmer.

ARTIKEL

Klasserummet, der får eleverne til at tænke

Building Thinking Classrooms er ved at vinde fodfæste i Danmark. Ved at ændre på klasserummets indretning, gruppearbejdet og opgaverne, får man eleverne til at tænke selvstændigt i stedet for at kopiere læreren.

ARTIKEL

Hiv fakta ind i undervisningen

Alle elever er nysgerrige på livet. De søger viden, som gør dem klogere på verden.  Derfor er faktatekster en vigtig del af danskundervisningen. Dorte Østergren-Olsen giver dig her 5 gode grunde til at læse fakta tidligt. 

NYHEDER
Nyeste artikler

#BookTok Velkommen til bogelskernes arena

#BookTok Velkommen til bogelskernes arena

Børn og unge deler ivrigt deres læseoplevelser på det sociale medie TikTok. Og det kan give inspiration til danskundervisningen, lyder det fra eksperter. Læs hvordan, og mød også Ingrid på 14 år, som har en profil dedikeret til bøger.

Vinderen af bogkonkurrencen er fundet

Vinderen af bogkonkurrencen er fundet

Dommerkomiteen havde en svær opgave foran sig, da de skulle finde vinderen af Alineas bogkonkurrence. Elever fra alle trin var inviteret til at indsende et bogpitch til den bog, som de synes mangler på biblioteket. 

Dine elever bliver aldrig for gamle oplæsning

Dine elever bliver aldrig for gamle oplæsning

At læse op er en aktivitet, man forbinder med de mindre klasser og småbørn. Men der er mange fordele ved at læse op for de store elever også, lyder det fra eksperter.

4 skarpe juleforløb til din decemberplanlægning

4 skarpe juleforløb til din decemberplanlægning

Klar til december? Få inspiration til din juleundervisning med disse fire nye juleforløb.  

Quiz

Der er altid en grund

I bund og grund starter alting samme sted. For der er altid en grund. En grund til at stå op om morgenen. En grund til at lege. En grund til, at børn går i skole. En grund til at lære. En grund til, at du blev lærer.  

Du har helt sikkert 117 gode grunde til at gøre det, du gjorde – og det, du gør.  Vi har ikke 117, men 21 gode grunde til, at du skal tage quizzen og se, hvilket grundsystem der passer til din undervisning.  

Tag quizzen her