Lær med os Tanker, tips og inspiration til alle, der arbejder i grundskolen

ARTIKEL

Giv ordblinde elever succes med at skrive

For ordblinde kan de stigende krav til skriftlige opgaver være uoverstigelige. Derfor skal vi være klar til at hjælpe dem. Løsningen er struktur og teknologi sat rigtigt i spil, lyder det fra redaktør Katja Heuser Elmer.

ARTIKEL

Klasserummet, der får eleverne til at tænke

Building Thinking Classrooms er ved at vinde fodfæste i Danmark. Ved at ændre på klasserummets indretning, gruppearbejdet og opgaverne, får man eleverne til at tænke selvstændigt i stedet for at kopiere læreren.

ARTIKEL

Hiv fakta ind i undervisningen

Alle elever er nysgerrige på livet. De søger viden, som gør dem klogere på verden.  Derfor er faktatekster en vigtig del af danskundervisningen. Dorte Østergren-Olsen giver dig her 5 gode grunde til at læse fakta tidligt. 

NYHEDER
Nyeste artikler

Kan faglokaler gøre matematikken tryggere?

Kan faglokaler gøre matematikken tryggere?

En af landets nyeste skoler gør op med det klassiske klasserum. Alinea har besøgt Lindbjergskolen i Hammerum for at finde ud af, hvad faglokaler betyder for undervisningen i matematik – særligt for de elever, der ikke har det godt med faget.

I Det tænkende klasserum finder eleverne selv sammenhængen

I Det tænkende klasserum finder eleverne selv sammenhængen

På Rude Skov Skole i Birkerød praktiserer lærer Jonas Juul Hansen Det tænkende klasserum. Med et par hv-spørgsmål i baglommen skaber han et beredskab for sig selv. Få hans gode fif og perspektiv på, hvorfor elever også skal have tid til individuel refleksion.

Gratis aktivitet: Lyden af din skolegård

Gratis aktivitet: Lyden af din skolegård

I denne gratis aktivitet skal dine elever arbejde med lyd. Lyde kan skabe billeder for vores indre blik. De kan skabe stemninger og følelser og tage os med til et helt andet sted. Netop det skal dine elever prøve kræfter med i denne aktivitet. 

Gratis aktivitet: Trumf en rettighed

Gratis aktivitet: Trumf en rettighed

De fleste er enige om, at de rettigheder, som den enkelte borger i Danmark har, er vigtige og uerstattelige. Men er der nogle rettigheder, som er vigtigere end andre, og hvilke vil I give afkald på, hvis I skulle vælge? 

Quiz

Der er altid en grund

I bund og grund starter alting samme sted. For der er altid en grund. En grund til at stå op om morgenen. En grund til at lege. En grund til, at børn går i skole. En grund til at lære. En grund til, at du blev lærer.  

Du har helt sikkert 117 gode grunde til at gøre det, du gjorde – og det, du gør.  Vi har ikke 117, men 21 gode grunde til, at du skal tage quizzen og se, hvilket grundsystem der passer til din undervisning.  

Tag quizzen her