Lær med os Tanker, tips og inspiration til alle, der arbejder i grundskolen

ARTIKEL

Giv ordblinde elever succes med at skrive

For ordblinde kan de stigende krav til skriftlige opgaver være uoverstigelige. Derfor skal vi være klar til at hjælpe dem. Løsningen er struktur og teknologi sat rigtigt i spil, lyder det fra redaktør Katja Heuser Elmer.

ARTIKEL

Klasserummet, der får eleverne til at tænke

Building Thinking Classrooms er ved at vinde fodfæste i Danmark. Ved at ændre på klasserummets indretning, gruppearbejdet og opgaverne, får man eleverne til at tænke selvstændigt i stedet for at kopiere læreren.

ARTIKEL

Hiv fakta ind i undervisningen

Alle elever er nysgerrige på livet. De søger viden, som gør dem klogere på verden.  Derfor er faktatekster en vigtig del af danskundervisningen. Dorte Østergren-Olsen giver dig her 5 gode grunde til at læse fakta tidligt. 

NYHEDER
Nyeste artikler

Derfor har nyhedsdannelse aldrig været vigtigere

Derfor har nyhedsdannelse aldrig været vigtigere

I takt med at medielandskabet er blevet mere kompliceret at navigere i, er der en øget risiko for at fare vild i informationsjunglen. Men det er der råd for.

Brug Chunks i sprogundervisningen

Brug Chunks i sprogundervisningen

Chunks-metoden er en effektiv måde at få eleverne til at bruge sproget aktivt på. Forfatter Cathrine Høffner giver en indflyvning til Chunks-metoden, og hvordan dine elever får udvidet deres grammatiske viden på en meningsfuld måde.

Gratis aktivitet: Fotosafari

Gratis aktivitet: Fotosafari

I denne aktivitet skal I på fotosafari. Det betyder, at I skal rundt i området omkring skolen og tage billeder af de spændende ting, I møder. 

Gratis aktivitet: Tre på stribe

Gratis aktivitet: Tre på stribe

Så er det tid til at varme kastearmen op og komme lidt ud af klassen. 

Quiz

Der er altid en grund

I bund og grund starter alting samme sted. For der er altid en grund. En grund til at stå op om morgenen. En grund til at lege. En grund til, at børn går i skole. En grund til at lære. En grund til, at du blev lærer.  

Du har helt sikkert 117 gode grunde til at gøre det, du gjorde – og det, du gør.  Vi har ikke 117, men 21 gode grunde til, at du skal tage quizzen og se, hvilket grundsystem der passer til din undervisning.  

Tag quizzen her