Lær med os Tanker, tips og inspiration til alle, der arbejder i grundskolen

ARTIKEL

Ny læsestrategi i matematik

Læg tryk på de vigtige ord. Læs op med indføling og intonation. Og genfortæl. Sådan lyder opskriften på en læsestrategi, som lektor Michael Wahl Andersen står bag. 

ARTIKEL

Sarah Engell udspionerer de unge på nettet

“Jeg udspionerer unge på nettet og får på den måde et fuldstændigt ærligt indblik i, hvad der foregår,” siger Sarah Engell, forfatter til flere ungdomsbøger. 

PODCAST

Sæt ord på krigen

Krigen i Ukraine fylder meget . Men hvordan kan man sætte ord på bekymringer og utryghed hos eleverne? Vi har søgt svar hos både lærere og elever i denne udgave af Didaktor. 

NYHEDER
Nyeste artikler

3 øvelser til at styrke fællesskabet

3 øvelser til at styrke fællesskabet

Lad os få skabt nogle sunde fællesskaber! Vi har udvalgt tre gratis øvelser, som du hurtigt og nemt kan afprøve med din klasse. Øvelserne kommer fra ”De gør det så godt de kan”, et materiale, der sætter fokus på trivsel i hverdagen og stærke klassefællesskaber.

Lindhardt og Ringhof Uddannelse køber undervisningsforlaget Clio

Lindhardt og Ringhof Uddannelse køber undervisningsforlaget Clio

Danmarks tredjestørste grundskoleforlag, Clio, bliver i dag en del af forlaget Alinea. Alinea og Clios digitale læremidler sammenlægges i løbet af kort tid for dermed at skabe markedets største læringsunivers til den danske grundskole. 

Styrk den faglige selvtillid med træning

Styrk den faglige selvtillid med træning

Endeløs gentagelse og kedsommelige opgaver. Træning i matematik har fået et blakket ry. Men træning er ikke et fy-ord, lyder det fra redaktionschef Pernille Rosenkvist for matematik, natur og teknologiforståelse og teamlead Heidi Thrane fra MatematikFessor. Eleverne skal øve sig, hvis de skal opnå viden, de kan bygge videre på.

Tegneseriefigurer skal tage presset fra eleverne

Tegneseriefigurer skal tage presset fra eleverne

Resultatorienteret undervisning kan være en stor mundfuld for elever i matematikvanskeligheder. Derfor flytter det nye materiale TAL fokus fra eleverne og lader i stedet en række tegneseriefigurer regne. Det gør matematikken mindre 'farlig', forklarer forfatterne bag.

Gratis e-bog

Boost din viden om ordblindhed

Så du ikke med? Få linket til udsendelsen og en gratis e-bog. 
 
Find masser inspiration til undervisningen af ordblinde elever. Og få 4 måneders gratis CampOrd. 

Læs mere