Gå til hovedindhold

Klar, Parat, Tænk

Det Tænkende Klasserum vinder indpas i den danske matematikundervisning - og med god grund. Det er en tilgang, som fremmer elevernes evne til at tænke selvstændigt, så de får selvtillid og mod på at kaste sig ud i matematikken.

Klar, parat, tænk grafik

Det Tænkende Klasserum har især fokus på elever på mellemtrinnet og i udskolingen, men principperne bag kan med fordel også bruges i indskolingen. Derfor kan du godt begynde at glæde dig til skolestart 2024, hvor der udkommer hele tre nye bøger, som hver især indeholder 30 udfordrende tænkeopgaver til indskolingen. Som en smagsprøve kan du allerede nu downloade tre opgaver helt gratis - lige til at bruge i din undervisning.
 
Klar, Parat, Tænk 1, 2 og 3 indeholder opgaver, som trækker på principperne fra Det Tænkende Klasserum, tilsat masser af erfaring fra undervisningen i indskolingen. Materialet er en hurtig guide og håndsrækning til læreren, som ønsker at skabe en kultur i klasserummet, der summer af reflekterende og lærende elevteams i matematik.

Download opgaverne

Tre bøger grafik
UDKOMMER SNART

Klar, Parat, Tænk 1, 2 og 3

Klar, Parat, Tænk er delt op i tre bøger på tre niveauer og bygger på et udtræk af de vigtigste elementer fra forskningen omkring Det Tænkende Klasserum. Hver bog indeholder 30 opgaver og en beskrivelse af, hvordan du kommer godt i gang. Opgaverne er fordelt på 3 niveauer, hvor 1 er lettest, og 3 er sværest. Opgaverne dækker over stofområderne, som eleverne møder fra 1.-3. klasse og har fokus på de matematiske kompetencer.
 
Hver opgave er bygget op på samme måde og varer en lektion. Du finder en kort og konkret indflyvning til opbygningen, så du bliver holdt i hånd fra start til slut og bliver fortrolig med metoden.