Gå til hovedindhold

Del læseoplevelser i Efterspillet

Undersøgelsen Børn og unges læsning 2021 viser, at børn og unge sjældent taler med hinanden om bøger, og at de er bange eller generte ved at vise, at de er læsere. I dette læsespil skal eleverne dele deres læseoplevelser, og dermed kickstarte bogsnakken. 

Efterspil

Hvis vi kan lære elever at tale om bøger, ligesom de taler om film, TikTok og computerspil, så kan vi komme virkelig langt med læseglæden. For når elever taler om læsning, viser de, at læsning har værdi, og at det er normalt at læse og bruge tid på bøger. Og så virker en anbefaling fra en klassekammerat nogle gange bedre end fra en voksen.

I læsespillet Efterspillet kickstartes bogsnakken, når eleverne skal dele deres læseoplevelse med hinanden. Spil det sammen i hele klassen, i grupper eller to og to. Det er helt op til jer. Spillet er gratis.

Download læsespillet Efterspillet

Vi læser #13
Gratis magasin

Vi læser #13

Nu kan du bestille vores gratis magasin om børn, bøger og læsning. Læs spændende interviews med forfattere som fx Glenn Bech og Alberte Winding, få nye sproglige perspektiver fra en sprogforsker og få en masse inspiration til læseaktiviteter.