Gå til hovedindhold

Bliv danmarksmester i bogmærke

Alinea og Carlsen har teamet op og afholder for allerførste gang DM i bogmærke for landets skoleklasser. Design jeres helt egne bogmærker og deltag i konkurrencen om en pakke med alt, hvad I har brug for til at holde en kæmpe bogfest – og ikke mindst en kæmpe stak af det trykte bogmærke samt titlen som danmarksmester i bogmærke.

content_-_nhb_-_grafik_-_dm_i_bogmaerke_-_final.jpg

Du kan læse dig ind i en magisk verden, tage på eventyr med vilde dyr eller rejse til det ydre rum. Når du læser, kan du være, hvad du vil – en astronaut, der rejser til det ydre rum, en eventyrer på safari med vilde dyr eller noget helt tredje. Det er kun fantasien, der sætter grænser for rejsen. Du kan pause det hele ved at sætte bogmærket i og lukke bogen, for nogle gange kalder virkeligheden jo. Heldigvis gør bogmærket det også nemt at hoppe tilbage i historien, præcis hvor man slap! 

Nu har I chancen for at designe jeres helt egne bogmærker, der kan blive en del af jeres læseeventyr! Deltag i DM i bogmærke, og fejr den fysiske bog sammen med os.

Hvad kan I vinde? 
Vi kårer et vinderbogmærke i tre kategorier: indskoling, mellemtrin og udskoling. Hver af de tre vindere modtager en bogfest-pakke til sin klasse bestående af 30 bøger fra Alinea og Carlsen, en masse snacks fra Nordthy, en MYroom Future-sækkestol fra JLY. Og selvfølgelig en kæmpe stak af det trykte bogmærke til hele skolen, og titlen som danmarksmester i bogmærke.  

Hvordan kårer vi vinderne? 
Vi har samlet den sejeste og mest kvalificerede jury til at kåre de tre vindere. Juryen består af illustrator Thorbjørn Christoffersen, forfatter Sofie Boysen, illustrator Signe Kjær, illustrator Louis Kønig-Wheatly og børnebogsbibliotekar Julie Arndrup. De vurderer alle indsendte bogmærker og kårer vinderbogmærket i hver kategori ud fra parametre som kreativitet, originalitet og evnen til at skabe læseglæde.

Luk
Konkurrencebetingelser

Vinderen får direkte besked på mail senest den 23. februar 2024. 

Præmien består af en bogpakke på 30 bøger fra Alinea og Carlsen, snacks fra Nordthy, en MYroom Future-sækkestol fra JLY samt en kæmpe stak med vinderbogmærket.

Præmien har en værdi af ca. 8.000-10.000 kr. og kan ikke ombyttes til kontanter eller andre bøger. 

Når du deltager i konkurrencen, accepterer du samtidig vores persondatapolitik som du kan se her. 

Henvendelser vedrørende konkurrencen kan rettes til service@alinea.dk.

Sådan deltager I i konkurrencen 
Print bogmærkeskabelonen ud, og slip fantasien løs! I bestemmer helt selv, hvordan jeres bogmærke skal se ud, og hvordan I vil designe det: brug farveblyanter, tuscher, tegneprogrammer på computeren eller noget helt fjerde – kun fantasien sætter grænser.

Hent bogmærkeskabelon her

Saml alle klassens bogmærkebidrag og send dem til os. 
Hvis I scanner dem, skal I sende til bogmaerke@carlsen.dk

Sender I dem med posten, skal I sende til: 
Alinea 
Att: DM i bogmærke 
Vognmagergade 11, 2.
1148 København 

Vi skal modtage jeres bogmærker senest fredag den 9. februar 2024 – vi glæder os til at se, hvad I finder på!

1950x680_hero2.png

Tænd læseglæden med fri- og letlæsning

Gode læseevner danner et stærkt fundament for læring. Derfor har vi fokus på at skabe gode læseoplevelser, som tænder for børnenes læseglæde. 

Det gør vi fx gennem fri- og letlæsning, hvor eleverne i høj grad selv kan vælge, hvad og hvornår de vil læse, og dermed være med til at forme den gode læseoplevelse.