Gå til hovedindhold

Mød Team Fessor

Rod, Vink og Geo er matematikkens superhelte. Matematikfessor har fået en gruppe matematikmakkere, der skal bringe træningsuniverset og den gamle Fessor-figur ind i en ny tid. Der er nemlig kommet et helt nyt Matematikfessor. Vi har taget en snak med digital forlagschef Katrine Bruun Rørvig om det helt nye Team Fessor.

1320x690_nhb_fessoe41.jpg

"Bare prøv dig frem, og se, hvad der sker. Der er ikke noget at være bange for," siger Geo. Hun er vild med geometri og kaster sig altid hovedkulds ud i nye udfordringer. Sammen med tre andre figurer er hun en del af det Team Fessor, som eleverne møder i Matematikfessors nye træningsunivers. Et univers, der også vil indeholde bl.a. GeoGebra-opgaver og endnu mere fokus på regnestrategier og undersøgende matematik.  

"De fleste skoleelever kender Fessor som den hvidhårede, ældre professortype med kittel på. Og selvom han er god og hjælpsom, så er han ikke nødvendigvis en, som eleverne kan identificere sig med. Derfor har vi udviklet nogle karakterer, som er mere i øjenhøjde med dem og deres interesser, og som de kan spejle sig i," fortæller Katrine Bruun Rørvig, der er digital forlagschef hos Alinea.  

De nye figurer skal ikke blot fungere som Fessors hjælpere, når eleverne skal løse matematikopgaver, de skal også invitere til historiefortælling og leg.  
"Vi har bygget en helstøbt personlighed op omkring hver karakter, så de er levende og relaterbare. De har forskellige udtryk, humør og interesser i deres fritid. Vink spiller fx basket, Kant er gamer, og Rod elsker at læse. Og så kan man jo digte videre på dem selv," fortæller Katrine Bruun Rørvig. 

Luk
Mød Team Fessor

ROD

Rod har en stor personlighed. Hun har så meget på hjerte og i hjernen, at hun indimellem må trække sig tilbage og koble lidt af. Rod er rigtig glad for matematik, men hun tvivler nogle gange på sine egne evner. Øvelse gør mester, fortæller hun sig selv. 

VINK
Vink tager både livet og matematikken helt med ro. Når han får et lille skub, er han dog skarp til at finde svarene. Når skolen er forbi, spiller han både fodbold og basket. Og så elsker han, når man kan bruge matematikken til noget i virkeligheden.

GEO
Geo er gruppens eventyrer med masser af energi og gåpåmod. Hun elsker at opdage nye steder, ting og løsninger. Hun er altid på farten og stiller masser af spørgsmål, for der er altid noget, man kan blive klogere på. Hun er frygtløs og vil gerne inspirere andre til også at være det. 

KANT
Kant er gruppens kække gamer og tekniske geni. Han ved alt om software og hardware og drømmer om at bygge sin egen app en dag. Kant er en humørbombe, der altid er klar med en sjov bemærkning. Han bryder sig ikke om, når det hele bliver for seriøst. Også matematikken.  


Forskellige kompetencer 
Figurene i Team Fessor er dog stadig skabt med matematikkens verden i baghovedet. Der er lagt tanke bag alt fra deres navne til deres forskellige måder at gå til matematikken på.  

"Geo er den frygtløse eventyrer, der bare hopper ud i det. Så er der Rod, der tager tingene i et mere roligt tempo, og Kant elsker at konkurrere om at finde det rigtige svar. Vi har testet dem på både indskolings- og mellemtrinselever for at sikre, at de vækker genklang og åbner fantasien hos dem," siger Katrine Bruun Rørvig.  

Når eleverne møder de fire venner, skal de føle sig taget i hånden, men de skal også føle sig spejlet i at gå til matematikken på deres egen måde.  

"Vi vil gerne vise eleverne, at det er helt okay at have forskellige strategier og måder at gøre tingene på. Jeg tror, det bliver meget sjovere for dem at være i træningsuniverset, når de har mulighed for at blive mødt af personlighedstræk og tænkemåder, de kan genkende." 

 

Fokus på diversitet 
Udover at være i øjenhøjde med eleverne skal de figurerne også gøre Matematikfessor mere inkluderende.

"Man kan sagtens være en skater eller gamer og være professor i matematik. Den opfattelse kunne vi godt tænke os at brede ud. Derfor har vi haft meget fokus på at skabe nogle karakterer, man kan identificere sig med uanset køn, hudfarve, udseende og personlighed," fortæller Katrine Bruun Rørvig.  

Fessor-figuren forsvinder dog ikke fra universet, men både han og hans nye hold af hjælpere vil sammen indgå i en helt ny fortælling.  

"Fessor har også fået et yngre udseende og er blevet mere frisk at se på uden sin kittel. Det er yndlingslæreren og de unge hjælpere, eleverne vil møde fremadrettet," afslutter hun.