Gå til hovedindhold

Vinderen af bogkonkurrencen er fundet

Dommerkomiteen havde en svær opgave foran sig, da de skulle finde vinderen af Alineas bogkonkurrence. Elever fra alle trin var inviteret til at indsende et bogpitch til den bog, som de synes mangler på biblioteket. 

bogkonkurrencen_1320x695.jpg

Dommerkomitéen bestod blandt andet af forfatter Maria Frantzen Sanko  og de to redaktører Lise Kloborg og Hanne Panduro. Læs Q&A med de tre her.  

Hvordan har det været at udvælge et pitch? 
Maria Frantzen Sanko: Det har været meget svært, fordi de alle sammen har været rigtig gode. Vi har diskuteret meget. Der er mange af de indsendte historier, som vi sagtens kan se blive til Alineas næste boghit.  

Når man kigger på de indkomne pitches, hvilke historier drømmer eleverne om? 
Hanne Panduro: På meget kort tid har eleverne opfundet store verdner og universer. Normalt er det noget, der bruges lang tid på. Så det er virkelig imponerende. Der er også virkelig meget humor i de pitches, der er blevet sendt ind. Vi har grint meget. Det er tydeligt, at de har forstået opgaven godt.  

De har arbejdet med nogle stærke temaer. De har tænkt i store livstemaer, og hvordan man kan have forskellige vanskeligheder i sit liv. Og det er virkelig fedt, at mange af historierne ender godt i sidste ende.  

Og [indsæt trommehvirvel] hvilket pitch er blevet valgt? 
Lise Kloborg: Vi har valgt et pitch, som vi har fået fra 5.C på Randers Realskole. Historien handler om Laura, der har det svært derhjemme. Laura løber hjemmefra og ud i en skov. Der finder hun en bog, der svæver i luften. Og så sker der nogle spændende ting derefter.  

Eleverne var gode til at præsentere historien. Det var et præcist pitch med en klar handling, og det var tydeligt, hvad historien ville.  

Hvad sker der nu? 
Maria Frantzen Sanko: Nu skal jeg i gang med at plotte og folde historien ud, inden jeg skal til at skrive. Det bliver virkelig spændende, og jeg glæder mig helt vildt.  

Og så vil vi selvfølgelig sige tak til alle, der har indsendt et pitch til konkurrencen!