Gå til hovedindhold

6 tips: Sådan får du succes med podcast i undervisningen

Det er nemt at arbejde med podcast. Her er seks gode fif fra Mikkel Aslak, forfatteren til “Podcast i skolen”, til at komme godt fra start. 

skaermbillede_2021-12-02_kl._10.27.54.png

DET SKAL DU GØRE

1. Lyt først til de gode eksempler - både oplevelseslytning og analytisk lytning, som viser eleverne de mange variationer, som findes i podcastuniverset. 

2. Lav øvelser med speak og lyddesign, så eleverne får mulighed for at lege med de kreative muligheder med lyde. 

3. Rammesæt opgaven, så eleverne kan folde sig ud i de mange kreative muligheder, men opstil også specifikke krav til fagligheden, så de ikke fortaber sig i de mange kreative muligheder. 

DET SKAL DU IKKE: 

1. Bruge musik, effekter mm., som I ikke har rettigheder til. Hav fokus på hvor eleverne kan finde musik og effekter som er lovlige at udgive. 

2. Forvente perfektion – eller lade eleverne tro, at de skal lave noget perfekt. Fortæl i stedet eleverne, at det ikke er nødvendigt, at optagelserne er perfekte - nogle elever kan tage om i det uendelige. 

3. Glemme lyddesign til fordel for historien. Mange elever har tendens til at fortælle alting - sæt fokus på at lyddesignet også får plads i fortællingen. 

Mikkel er forfatter til gratis podcastforløb i alle Alineas portaler, hvor du og dine elever bliver guidet godt igennem podcastproduktionen fra opstart og idégenerering til færdigt produkt. Når I har lavet jeres podcast, kan I sende den ind til DM i Skolepodcast og deltage i konkurrencen om virkelig flotte præmier.

Blå bog

forfatterportraet_flap.jpeg
Mikkel Aslak Koudal Andersen

Er lærer og forfatter til bogen “Podcast i skolen” fra Akademisk Forlag. Når han ikke underviser, holder han oplæg på skoler om bl.a. Podcast i skolen, og så er han dommer til DM i Skolepodcast, som afholdes I samarbejde med Skoletube og Alinea. 

1200x628_gratis_forlob.jpg

DM i Skolepodcast

Til konkurrencen DM i skolepodcast har vi lavet gratis forløb til alle fag, som får dig og dine elever godt i gang med produktionerne. Det er lige til at gå i gang med!