Tænd læseglæden med fri- og letlæsning

Gode læseevner danner et stærkt fundament for læring. Derfor har vi fokus på at skabe gode læseoplevelser, som tænder for børnenes læseglæde. 

Det gør vi fx gennem fri- og letlæsning, hvor eleverne i høj grad selv kan vælge, hvad og hvornår de vil læse, og dermed være med til at forme den gode læseoplevelse. 

Vi tilbyder både fag- og skønlitteratur for at imødekomme elevernes behov – for nogle elever er det skønlitteraturen, der hitter, og for andre er det fagteksterne, der tryllebinder.

Herunder kan du læse mere om vores ressourcer til fri- og letlæsning, som kan hjælpe dine elever til at finde læseglæden og blive stærkere læsere.

Fri- og letlæsningstitler

Fri- og letlæsning er et vigtigt redskab til at styrke elevernes læseevner og motivere dem til at læse mere. Vi har tre store fri- og letlæsningsserier, hvor eleverne frit kan vælge bøger baseret på deres individuelle interesser og læseniveau: Læseklub, Fagklub og Læs lydret. 

Fagklub er fagbøger om alle de emner, børn gerne vil vide mere om, fx fodbold, dyr, bussemænd og bøvser, mens Læseklub udfolder de gode fiktionshistorier, hvor læseren kan genkende sig selv eller spejle sig i andre. 

Læs Lydret er til børn, der er i gang med at lære at læse, og her er omdrejningspunktet oplevelser, venner og hverdag, som behandles i korte tekster. 

Find vores fri- og letlæsningstitler

 

Læs mere >

< Læs mindre

Læs mere >

< Læs mindre

Frilæsningsportaler

Sæt skub i frilæsningen med Superbog og Superreaders, vores frilæsningsportaler, som er målrettet dansk og sprogfagene. De to portaler indeholder et bredt udvalg af frilæsningsbøger, som kan læses på både computer, mobil og tablet. 

Bibliotekerne rummer både fag- og skønlitteratur til alle læseniveauer inkl. Læs Lydret, og der tilføjes løbende nye titler. Bøgerne er læsepædagogisk bearbejdet, og elevernes afkodning og læseforståelse støttes løbende gennem både tekst, billeder og lyd.

Se Superbog  Se Superreaders

Læs mere >

< Læs mindre

Læsekasser 

Mangler I nyt til frilæsningen? Vi har gjort det let for jer at forny biblioteket med vores læsekasser, som indeholder udvalgte titler fra enten Fagklub, Læseklub eller Læs lydret. Kasserne er sammensat efter læseniveau, og der er både fag- og skønlitterære titler, så der er masser at vælge imellem for eleverne. Hver kasse indeholder 10-12 bøger, og I får 10 % på den samlede pris. 

Se læsekasser

Læs mere >

< Læs mindre

Læs mere >

< Læs mindre

Artikler
Interesseret i mere læseglæde?

Martin Vinther Madsen ser verden gennem ulvens øjne

Martin Vinther Madsen ser verden gennem ulvens øjne

Martin Vinther Madsen er aktuel med letlæsningsserien Ulvetid om ulveungen Volk og hans kamp for at overleve i en verden, hvor både rivaliserende ulveslægter og menneskene truer. Vi har talt med forfatteren om ulvens comeback, biodiversitet, og hvorfor vi skal have ulvens synspunkt med. 

8 tips til at få læselysten i gang hos dine elever

8 tips til at få læselysten i gang hos dine elever

Det er vigtigt, at vi skaber de bedst mulige forhold for læselysten kan vokse. Her får du en række læseaktiviteter, som du kan bruge direkte i klasseværelset.   

Fyr op for læseglæden

Fyr op for læseglæden

To lærere og flittige instagrammere giver hvert sit bud på, hvordan man får flere børn og unge til træde ind i bøgernes vidunderlige verden, hvor alt kan ske.

Kickstart bogsnakken med en sjov aktivitet

Kickstart bogsnakken med en sjov aktivitet

Undersøgelse viser, at børn sjældent deler deres læseoplevelser med hinanden. Hent 24 kort, der sætter gang i bogsnakken blandt dine elever. Lige til at klippe ud og bruge i undervisningen.