Tænd læseglæden med fri- og letlæsning

Gode læseevner danner et stærkt fundament for læring. Derfor har vi fokus på at skabe gode læseoplevelser, som tænder for børnenes læseglæde. 

Det gør vi fx gennem fri- og letlæsning, hvor eleverne i høj grad selv kan vælge, hvad og hvornår de vil læse, og dermed være med til at forme den gode læseoplevelse. 

Vi tilbyder både fag- og skønlitteratur for at imødekomme elevernes behov – for nogle elever er det skønlitteraturen, der hitter, og for andre er det fagteksterne, der tryllebinder.

Herunder kan du læse mere om vores ressourcer til fri- og letlæsning, som kan hjælpe dine elever til at finde læseglæden og blive stærkere læsere.

Fri- og letlæsningstitler

Fri- og letlæsning er et vigtigt redskab til at styrke elevernes læseevner og motivere dem til at læse mere. Vi har tre store fri- og letlæsningsserier, hvor eleverne frit kan vælge bøger baseret på deres individuelle interesser og læseniveau: Læseklub, Fagklub og Læs lydret. 

Fagklub er fagbøger om alle de emner, børn gerne vil vide mere om, fx fodbold, dyr, bussemænd og bøvser, mens Læseklub udfolder de gode fiktionshistorier, hvor læseren kan genkende sig selv eller spejle sig i andre. 

Læs Lydret er til børn, der er i gang med at lære at læse, og her er omdrejningspunktet oplevelser, venner og hverdag, som behandles i korte tekster. 

Find vores fri- og letlæsningstitler

 

Læs mere >

< Læs mindre

Læs mere >

< Læs mindre

Frilæsningsportaler

Sæt skub i frilæsningen med Superbog og Superreaders, vores frilæsningsportaler, som er målrettet dansk og sprogfagene. De to portaler indeholder et bredt udvalg af frilæsningsbøger, som kan læses på både computer, mobil og tablet. 

Bibliotekerne rummer både fag- og skønlitteratur til alle læseniveauer inkl. Læs Lydret, og der tilføjes løbende nye titler. Bøgerne er læsepædagogisk bearbejdet, og elevernes afkodning og læseforståelse støttes løbende gennem både tekst, billeder og lyd.

Se Superbog  Se Superreaders

Læs mere >

< Læs mindre

Læsekasser 

Mangler I nyt til frilæsningen? Vi har gjort det let for jer at forny biblioteket med vores læsekasser, som indeholder udvalgte titler fra enten Fagklub, Læseklub eller Læs lydret. Kasserne er sammensat efter læseniveau, og der er både fag- og skønlitterære titler, så der er masser at vælge imellem for eleverne. Hver kasse indeholder 10-12 bøger, og I får 10 % på den samlede pris. 

Se læsekasser

Læs mere >

< Læs mindre

Læs mere >

< Læs mindre

Artikler
Interesseret i mere læseglæde?

#BookTok Velkommen til bogelskernes arena

#BookTok Velkommen til bogelskernes arena

Børn og unge deler ivrigt deres læseoplevelser på det sociale medie TikTok. Og det kan give inspiration til danskundervisningen, lyder det fra eksperter. Læs hvordan, og mød også Ingrid på 14 år, som har en profil dedikeret til bøger.

Vinderen af bogkonkurrencen er fundet

Vinderen af bogkonkurrencen er fundet

Dommerkomiteen havde en svær opgave foran sig, da de skulle finde vinderen af Alineas bogkonkurrence. Elever fra alle trin var inviteret til at indsende et bogpitch til den bog, som de synes mangler på biblioteket. 

Dine elever bliver aldrig for gamle til oplæsning

Dine elever bliver aldrig for gamle til oplæsning

At læse op er en aktivitet, man forbinder med de mindre klasser og småbørn. Men der er mange fordele ved at læse op for de store elever også, lyder det fra eksperter.

“Nye læsere har behov for at kunne genkende fortællingen”

“Nye læsere har behov for at kunne genkende fortællingen”

Josefine Ottesen er aktuel med serien om drengen Arn, der er inspireret af sagnet om Amled og foregår i en vikingeverden.