Gå til hovedindhold

Vindere af DM i bogmærke 2024

Alinea og Carlsen begyndte året med at afholde DM i bogmærke. Over 11.000 bogmærker blev kreeret af elever landet over. Juryen var på hårdt arbejde, da de skulle udvælge vinderen fra henholdsvis indskoling, mellemtrin og udskoling.

content_-_nhb_-_grafik_-_dm_i_bogmaerke_-_final.jpg

Over hele det danske rige er der blevet spidset farveblyanter, fundet tuscher frem og dyppet pensler i maling. Over 11.000 elever har sendt et bidrag ind til DM i bogmærke, hvor vi sammen hyldede den fysiske bog og den gode læseoplevelse. Juryen bestod af illustrator Thorbjørn Christoffersen, forfatter Sofie Boysen, illustrator Signe Kjær, illustrator Louis Kønig-Wheatley og børnebogsbibliotekar Julie Arndrup.  

Niveauet var tårnhøjt, og det var svært for juryen at vælge blandt alle de fine bidrag. Men vælges skulle der, og her er vinderne for indskoling, mellemtrin og udskoling.

Vinder fra indskoling 
Vinderen blev 3.A fra Bagterpskolen i Hjørring.

3.A fra Bagterpskolen i Hjørring

Om tegningen sagde jurymedlem Sofie Boysen: 

”Vi har valgt det her bogmærke, som vinder for indskolingen, fordi det simpelthen bare går lige i hjertet. Det er en skøn ugle, der siger til dig, at du skal læse en bog. På bagsiden bliver man draget ind i en anden verden mellem bjergene, som man jo også gør, når man læser en bog.” 

Vinder fra mellemtrin 
Vinderen blev 5.C fra Søholmskolen afd. Toftevang i Birkerød.


5.C fra Søholmskolen afd. Toftevang i Birkerød
 

Om tegningen sagde jurymedlem Louis Kønig-Wheatley: 

”Vi synes, bogmærket er sindssygt flot. Alene det, at det foregår ude i rummet, og der er taget hensyn til lys og skygger, gør, at tegningen virkelig popper. Man drømmer sig ind i andre verdner, ligesom man gør, når man læser bøger. Det er derfor, vi har valgt det her bogmærke, der bare er så fedt.”

Vinder fra udskoling
Vinderen blev 7. klasse – billedkunst valgfag fra Grønnevang skole i Hillerød.

7. klasse fra Grønnevang skole i Hillerød
 

Om tegningen sagde jurymedlem Thorbjørn Christoffersen: 

”Det er helt vanvittigt flot tegnet. Når man går i 7. klasse og kan lave sådan noget her, så er det, fordi man har øvet sig rigtig meget og længe. Det vil vi gerne honorere. Vi bliver i godt humør, når vi ser det. Temaet med natur og havbund og farverne er rigtig flotte. Vi er meget begejstrede.” 

Vinderne er blevet kontaktet direkte på mail. På vegne af juryen, Carlsen og Alinea vil vi sige tusind tak til alle jer, som deltog i DM i bogmærke. Vi er overvældede over jeres kreativitet og læseglæde. Vi er så glade for, at I ville være med. Tak! 

content_-_web_-_grafik_-_laeseglaede.png
Fri- og letlæsningstitler

Tænd læseglæden med fri- og letlæsning

Gode læseevner danner et stærkt fundament for læring. Derfor har vi fokus på at skabe gode læseoplevelser, som tænder for børnenes læseglæde. 

Det gør vi fx gennem fri- og letlæsning, hvor eleverne i høj grad selv kan vælge, hvad og hvornår de vil læse, og dermed være med til at forme den gode læseoplevelse.