Gå til hovedindhold

Lindhardt og Ringhof Uddannelse køber undervisningsforlaget Clio

Danmarks tredjestørste grundskoleforlag, Clio, bliver i dag en del af forlaget Alinea. Alinea og Clios digitale læremidler sammenlægges i løbet af kort tid for dermed at skabe markedets største læringsunivers til den danske grundskole. 

Et af landets største forlag, Lindhardt og Ringhof Uddannelse, overtager fra dags dato det Bonnier-ejede digitale uddannelsesforlag Clio. Det betyder, at de mange danske grundskoler, der anvender læremidler fra enten Clio eller Alinea, vil få adgang til ét samlet univers med markant mere indhold, end de nogensinde tidligere har haft. 

Clio bliver en del af Alineas portefølje: 
”Vi arbejder konstant på at tilbyde den skarpeste og bredeste portefølje af kvalitetslæremidler, der sætter læreren fri i sit materiale- og metodevalg,” siger Rikke Bay, der er forlagsdirektør for Alinea: ”Det giver derfor rigtig god mening at kunne smelte Alinea og Clio sammen, fordi vi har fælles værdier og forskellige styrker. Det er planen at levere en samlet digital platform, som rummer det bedste fra både Alinea og Clio." 

Samling af udviklingskræfterne  
Opkøbet af Clio er en del af Lindhardt og Ringhof Uddannelses strategi om altid at kunne udvikle de allerbedste tilbud til uddannelsesområdet – fra grundskolen til videregående uddannelser.

”Clio har gjort det fantastisk og har med teknisk innovative løsninger været trendsættende ift. digitalisering af grundskolen,” siger Cliff Hansen, der er direktør for Lindhardt og Ringhof Uddannelse: ”Vores forretninger komplementerer hinanden på mange områder. Nu er det vores opgave at få de to virksomheder til at vokse sammen, så vi med endnu flere ressourcer bag os kan blive ved med at udvikle førsteklasses digitale læremidler og løsninger.”

Clios bestyrelsesformand, Jan Lund, der er executive vice president for Bonnier Group er sikker på, at opkøbet giver de bedste forudsætninger for yderligere udvikling: 

”Clio har gjort et fantastisk stykke arbejde og er i dag en førende aktør, der er på forkant med den teknologiske udvikling inden for digitalt læremidler til grundskolen,” siger Jan Lund. ”Vi er glade for, at Lindhardt og Ringhof Uddannelse overtager Clio og er overbeviste om, at de har de bedste forudsætninger for at videreudvikle Clios digitale læremidler.”
Lindhardt og Ringhof Uddannelse har med købet af Clio også overtaget Clio i Sverige og får dermed en betydelig position på det svenske marked. I Sverige videreføres Clio og vil, med sit stærke indhold i kombination med den danskudviklede digitale platform, fortsætte sin indsats for at styrke digitaliseringen af den svenske grundskole.

 

Blå bog

Kort om forlagene

Lindhardt og Ringhof Uddannelse dækker grundskole, gymnasie- og erhvervsskoler samt mellemlange videregående uddannelser gennem udgivelses- og uddannelsesaktiviteter i Alinea, Praxis, L&R Uddannelse+, Akademisk Forlag, GoTutor, Ordblindetræning og Forstå.dk. Lindhardt og Ringhof Uddannelse er en del af Lindhardt og Ringhof Forlag A/S, der er ejet af mediekoncernen Egmont. Egmont er en dansk erhvervsdrivende fond, hvor alt overskud bliver brugt til at geninvestere i medieforretningerne og støtte børn og unge i udsatte positioner. 

Alinea er landets største grundskoleforlag og udvikler både analoge og digitale læremidler sammen med de allerdygtigste skoleforskere og praktikere i Danmark. Målet med læremidlerne er at være med til at sikre eleverne i 0.-10. klasse en faglig, relevant og varieret skolehverdag, hvor hver enkelt elev får de allerbedste betingelser for at udvikle sig godt både fagligt og menneskeligt. Alinea står bl.a. bag læremidlerne Den Første Læsning, Molevitten, MatematikFessor, Reflex, Momo, Connect og Dynamo. 

Clio blev grundlagt i 2007 og blev hurtigt Danmarks ledende udgiver af digitale læremidler til den danske grundskole. I 2015 købte Bonnier Capital AB virksomheden, og året efter lancerede Clio sin suite af digitale læremidler i Sverige.