Gå til hovedindhold

Spil efterårsferien ind

Uge 42 er lige om hjørnet. Derfor har vi lavet et efterårsspil, som du kan lave med dine elever op til ferien. Held og lykke!  

efterar_1320x690.jpg

Vi har lavet en spilleplade, som du kan bruge til både vendespil, kimsleg eller Jeg tænker på ... Hent efterårspladen her

Vendespil 
Print en efterårsplade ud til hver elev, og lad dem gå sammen to og to, så hvert par har to efterårsplader. Eleverne skal klippe felterne ud og lægge dem med bagsiden opad. På skift vender de to brikker, og hvis de er ens, får de et stik.  

Kimsleg 
Denne aktivitet kan udføres både i par, grupper eller som klasse. Giv eleverne ét minut til at se godt og grundigt på efterårspladen. Nu skal de huske, så mange af tingene som muligt. Når minuttet er gået, får de fem minutter til at skrive alle de efterårsting, de kan huske fra pladen.  

Du kan differentiere denne opgave ved at lade eleverne tegne i stedet for at skrive. Mind også eleverne om, at denne aktivitet ikke handler om at stave korrekt. 

Jeg tænker på… 
I denne aktivitet skal eleverne gætte, hvilken efterårsting deres klassekammerat tænker på. Du kan inddele eleverne i par, grupper eller I kan lave det sammen i klassen. Lad en elev i hvert par eller gruppe tænke på en af efterårstingene. De skal nu forsøge at få de andre til at gætte, hvad de tænker på, men de må ikke sige selve ordet. Når ordet er blevet gættet, skal den næste gøre det samme. 

God fornøjelse!