Gå til hovedindhold

Det læser eleverne

Hvad hitter på Superbog? Vi har tjekket tallene, for at blive klogere på, hvilke bøger eleverne læser. Og så giver vi dig et bud på, hvilke bøger de kan sende med eleverne på sommerferie.

nhb_1320x690.jpg

Superbog er Alineas frilæsningsportal fuld af bøger, det både i udtryk og indhold appellerer til elever i 0.-6. klasse og deres glæde ved at læse og opleve litteratur.

Luk
Gode bøger til sommerferien

Læs lydret

Fagklub

Læseklub

Pst! Superbog kan også bruges i sommerferien, og der ligger allerede nu en læsekasse dedikeret til sol, sommer og ferie 

 

Superbog indeholder i skrivende stund 664 titler. Af dem er 150 faktabøger, mens de øvrige 514 er fiktionsbøger. Vi er dykket ned i tallene og her set på, hvad eleverne forestrækker at læse. 

Fakta er populært 
Selv om der er tre gange så mange fiktionstitler i Superbog, har eleverne en klar præference for fagbøger. Blandt de 30 mest læste titler er flertallet faktabaserede. 

Fodbold og dyr
De mest populære emner inden for faktabøgerne er fodbold og dyr. Men også en bog om hæren er blandt de mest læste. 

Nuttede og farlige dyr
Det er ikke hvilke som helst dyr, eleverne falder for. De skal enten være nuttede eller farlige, før bogen bliver åbnet. Fx er hunde, hamstere og hajer i høj kurs. 

Man United vs. Man City
De to store engelske klubber er ikke kun rivaler på fodboldbanen. Også blandt læsehestene foregår en intensiv kamp, som Machester United trækker sig sejrrigt ud af. 4.810 har læst Maja Plesners bog om Manchester United, mens 4.178 har læst den om City.