Gå til hovedindhold

Kulturforståelse er nerven i sprogfagene

”Kultur og sprog er uadskillelige. Hvorfor skal vi lære et sprog, hvis vi ikke skal bruge det til også at lære noget om kulturen?” understreger forfatter Jacob Chammon. Derfor er det vigtigt som lærer at holde sig opdateret med, hvad der sker inden for kulturlivet. Og det er heldigvis blevet meget nemmere med de sociale medier.

“Når man skal lære et nyt sprog, er det ikke nok at kunne ordene og grammatikken,” fortæller Jacob Chammon. Han mener, at sprog også handler om at dykke ned i et lands kultur og aktuelle strømninger i samfundet. Det kan måske lyde uoverskueligt hele tiden at holde sig opdateret, men det behøver det ikke at være. Med de sociale medier er det blevet let at følge med i, hvad der rør sig, og det er blevet nemmere at differentiere undervisningen efter elevernes individuelle interesser. Om det er shopping, musik, gaming eller noget helt fjerde, er medier som Instagram, YouTube og TikTok en nem måde at fange elevernes opmærksomhed på og gøre sprogundervisningen endnu sjovere.  
 
Se med her, og få Jacob Chammons gode råd til, hvordan du får kultur, aktualitet og autenticitet ind i din undervisning. 

Blå bog

jacob-chammon_c_phil-dera_phd_4327.jpeg
Jacob Chammon

Jacob Chammon er medforfatter på tysksystemet Momo. Til daglig er han leder af Forum Digitalisierung i Berlin og holder desuden foredrag inden for sprogdidaktik og nye medier i undervisningen i både Danmark, Sverige og Tyskland. Han var skoleleder på den skandinaviske skole i Berlin fra 2012-2019 og er uddannet lærer med linjefag i tysk, dansk, historie og musik.    

 

bookmode_grafik_momo-steen_d9b0b8_ny.jpg

Nysgerrig på Momo?

Med Momo træner eleverne deres sproglige færdigheder gennem projektorienteret arbejde, så de får masser af succesoplevelser og troen på: Ja, ich kann! Hvis det lyder som noget for dig og dine elever, så kontakt Steen for et møde.