Gå til hovedindhold

Ni sjove sommeraktiviteter

Skoleåret nærmer sig sin afslutning, og sommerferien står for døren. Hvordan kan du hjælpe eleverne med at holde fremmedsprogene ved lige de næste seks uger? Det får du her ni gode bud på. Eleverne skal fx se film, lytte til musik, synge EM-sange og prøve nye madopskrifter. Der findes masser af måder at styrke sproget på – også når skoletasken er pakket væk.

Grafik

Luk
3 bøger til dine elevers sommerferielæsning

On a Darkened Hill, and other short stories
Af Dominic Butler 

Forestil dig at være efterladt i mørket på et sted, der er hjemsøgt af hekse. Eller ufrivilligt at blive del af en mærkelig og gammel skotsk tradition. Eller at være fanget i et escape room, du må forsøge at flygte fra. I disse ti uhyggelige og overraskende fortællinger møder du personer, der står over for udfordringer og må tage beslutninger, der kan ændre deres liv for altid. Du vil opdage helte de mest uventede steder. Og du vil få noget at tænke over… 

 

Die Lüge
Af Maria Frantzen Sanko 

Jens på 12 år er lige er flyttet til en ny by og starter på en ny skole. Jens er blind, og det giver nogle udfordinger i forhold til til at finde sig til rette og få nye venner. Men så kaster han sig ud i at spille fodbold på en måde, han aldrig har prøvet før. Følg Jens og hans klassekammerater og se, hvordan den første uge i hans nye skole udvikler sig.

 

Catastrophe au Camping des Roses
Af Christiane Stéfanopoli 

Patrick og Erik er bedste venner indtil den dag, hvor Marie ankommer til Camping de Roses.  Pludselig kommer stormvejret, og situationen bliver meget mere dramatisk for de tre unge.

Tips til sjove sommerferieaktiviteter

 1. Se film eller serier på et fremmedsprog - med undertekster på originalsproget.
   
 2. Følg en blogger eller influencer, der taler det sprog, du vil øve dig på. 
   
 3. Lyt til podcasts, der er lavet specielt til lyttere, som er ved at lære det pågældende sprog.
   
 4. Lyt til musik på det ønskede sprog og læs teksterne samtidig.
   
 5. Find en madopskrift på det sprog, du vil øve dig på, og lav retten ud fra den.
   
 6. Hvis du er på ferie i et land, hvor de forstår et af de sprog, du vil blive bedre til, så kast dig ud i at bruge sproget!
   
 7. Lyt til tyske, engelske og franske fodboldsange og læs teksterne, så du kan synge med til EM.
   
 8. Køb et Anders And blad, en Jumbobog eller en anden tegneserie på det sprog, du vil øve dig på.
   
 9. Læs en bog på et fremmedsprog og skriv en boganmeldelse, som I kan snakke om i klassen, når I er tilbage fra sommerferie.  
Grafik
1.-10. klasse | Digitalt læremiddel

Superreaders

Superreaders er en frilæsningsportal med næsten 300 digitale bøger på engelsk, tysk og fransk. Her finder du masser af gode historier, som kan anvendes til sprogundervisningen i 1.-10. klasse eller som fritidslæsning.