Gå til hovedindhold

Mere end 1000 ord

Der ligger et hav af overvejelser og teknikker bag bøgernes visuelle liv. Fokus er ofte på det skrevne og på forfatteren. Her giver vi rum til de visuelle detaljer. Illustrator Louis Kønig-Wheatley har ordet. 

Grafik til mere end 1000 ord

"Vi ser Abbas og Emir, der træner på deres løbehjul. Lærer og coach Jens står i baggrunden. 
Illustrationen er lavet til bogen Abbas og Emir 1 – to hjul i luften, hvor bevægelse, venskab og skate er nøgleord. 

Jeg startede med at tegne løbehjulene. De skabte en form for firkant mellem de to drenge. På den måde fik selve kompositionen en form for yin og yang-fornemmelse. To elementer, der ikke fungerer ordentligt uden hinanden. Ligesom Abbas og Emirs stærke venskab. Det kan fortolkes mellem linjerne. 
Farverne har jeg også brugt til at forstærke samhørighedseffekten mellem de to drenge. Abbas' løbehjul er samme farve som Emirs tøj og omvendt.

Jeg sagde til mig selv, at der ikke skulle være nogen regler for perspektivet. Perspektivet er i virkeligheden ikke korrekt. Emir bevæger sig ud mod læseren, mens Abbas suser modsat på væggen set oppefra. Det er helt bevidst. Jeg synes, det signalerer den vildskab, man forbinder med skate. Bruddet på reglerne. 

Jeg blev draget af, hvad perspektiv kan gøre for bevægelsen i en illustration. Når man forvrænger perspektivet, kan det give en følelse af, at der er fart på. Fx er Emirs skinneben lige så stort som hans overkrop og hoved tilsammen. Det fremhæver den hastighed, et forvrænget perspektiv kan skabe. 

Jeg skatede selv som ung, så jeg har haft meget stærke billeder af det miljø, jeg skulle illustrere. Det fik mig til at tænke meget over, hvad der skulle til for, at jeg selv ville have hevet bogen ned fra hylden, da jeg var ung skater."

Abba og Emir
Rød Læseklub

Abbas og Emir 1 – to hjul i luften

Abbas og Emir 1 - To hjul i luften har et indhold, der henvender sig til børn på 9-13 år.

Teksten er læsepædagogisk bearbejdet, og der findes gratis læseforståelsesopgaver til bogen på læseklub.alinea.dk.