Gå til hovedindhold

Forløb om krig, flugt og stormagter

Tusindvis af ukrainere flygter fra bomber og tanks. Vi har samlet en række relevante forløb til grundskoleleverne, som åbner op for at tage snakken om det svære, men vigtige emne, krig. Men også om stormagter, Den Kolde Krig og Ruslands historie.

daniel-klein-_d5mwfyqcnw-unsplash.jpg

Krig, krig, krig           

De fleste mennesker vil helst leve i fred. Alligevel har lande og befolkninger ligget i krig med hinanden i tusindvis af år. Men hvordan foregik en krig egentlig for fx 1.000 år siden, og hvorfor er det vigtigt at kende til?

Gratis forløb til historie 
6. klasse 

Læs mere her

 

Stormagter

Et land er en stormagt, når det på egen hånd kan påvirke og presse andre lande. Men hvad skal der mere til, før et land er en stormagt? Er det det samme i dag, som det fx var i Renæssancen? 

Gratis forløb til historie
6. klasse

Læs mere her 

 

På flugt

Hvert år tvinges flere og flere mennesker på flugt, og i slutningen af 2020 var hele 82,4 millioner mennesker tvunget på flugt på verdensplan. I dette forløb bliver dine elever klogere på, hvad det vil sige at være på flugt.

Gratis forløb til dansk
6.-7. klasse

Find forløbet her 

 

Krig og medmenneskelighed

Hvad vil det egentlig sige at være en del af en krig? Er der regler for, hvad man må i en krigssituation? Og hvordan hjælper Røde Kors mennesker i krig? Dette forløb åbner op for at tale om det svære, men vigtige emne, krig.

Gratis forløb til dansk
7.-9. klasse

Klik ind her

 

Fotografen og journalisten i krig

Forløbet stiller skarpt på dokumentationen af krig, som vi møder den gennem medierne i fx pressefotos og artikler. Klæd dine elever på til at forstå, hvordan krig opleves af dem, der dokumenterer det.

Gratis forløb til dansk
7.-9. klasse

Læs mere her 

 

Kunsten fortæller – street art 

Hvordan skildres krig og konflikt i kunsten? Lad dine elever forholde sig til det svære emne, krig, gennem kunstværker fra bl.a. Banksy.

Gratis forløb til billedkunst
7.-9. klasse

Læs mere her 

 

Danmark i krig

Danmark er en krigsførende nation. Klæd din elever på til at forstå, hvad det indebærer. Med dette undervisningsforløb, får eleverne viden om hvordan Danmark, som en krigsførende nation, har ændret sig siden 1948. 

Gratis forløb til historie 
7.-9. klasse 

Læs mere her

 

Danmarks udenrigspolitik

Hvem bestemmer, om Danmark skal sende kampvogne eller nødhjælp til brændpunkter i verden? Du finder svaret i dette forløb, der sætter fokus på Danmarks udenrigspolitik fra varmen i Afrika til isen på Nordpolen.  

Forløb til samfundsfag
8.-9. klasse

Find forløbet her 

 

De russiske revolutioner

I starten af det 20. århundrede skete der store omvæltninger i Rusland. Kommunisterne tog magten og dannede Sovjetunionen. Nu skulle folket have bedre vilkår, men fik de det?

Forløb til historie
8.-9. klasse

Læs mere her

 

Berlinmuren

Berlinmuren blev symbolet på Den Kolde Krig, der delte verden i to. Dette forløb stiller skarpt på kanonpunktet Murens fald og atomkrigen, der heldigvis aldrig brød ud.

Gratis forløb til historie
8.-9.klasse

Læs mere her

 

Krigens regler – også i cyberspace

Klæd dine elever på til at forstå, hvad cyberkrig er for en størrelse, og hvordan verden ruster sig til denne slagmark, som udfordrer krigens regler.

Gratis forløb til samfundsfag
8.-9. klasse

Læs mere her

 

Sovjetunionens sammenbrud

I december 1991 var der ikke længere noget, der hed Sovjetunionen. Det fik enorm betydning for hele verden – men mest af alt de mange millioner af mennesker, der for første gang i deres liv blev introduceret for kapitalismen. 

Forløb til historie
9. klasse

Læs mere her