Gå til hovedindhold

Sådan holdt Silje matematikmusklen i gang undercorona

Silje er ikke bare vild med matematik. Hun er også virkelig god til det. Så god, at hun ene og alene svarede rigtigt på alle 24 spørgsmål i MatematikFessors Julekalender 2020 og vandt en præmie til sin klasse. Og det var meget vigtigt for hende. Hun havde nemlig ikke set sine klassekammerater siden 10. marts, så hendes juleønske var, at de fik noget at være sammen om. 

fessor_siljelaermedos-top1.png

Silje går i 1. klasse på Gl. Hjortespringskole, og selvom skoledagen rundt omkring i landet er begyndt at ligne den, vi kan huske fra før corona, modtager Silje stadig onlineundervisning. På grund af kroniske sygdomme kan Silje ikke komme tilbage til sine klassekammerater, før hun er vaccineret. Og det har lange udsigter, da vaccinen først skal godkendes til børn. Men Silje er ikke sådan at slå ud. Hun er god til at fokusere på det positive.  

Synger sig til matematikken 
Udover at lege og hygge sig med sin lillesøster, har Silje også haft det rigtig sjovt med Fessor, mens hun har modtaget onlineundervisning. For hvis der er noget, Silje elsker, så er det matematik. Kærligheden til matematikken startede allerede, da hun begyndte i 0. klasse, hvor hun selv sad og klikkede rundt på MatematikFessor.   

”Jeg kan rigtig gode lide MatMusik. Da jeg lige var startet i skole, kom jeg hjem en dag og sagde til min mor ”Se, hvad jeg har fundet!” Så gik vi i gang med at høre sangene, og siden da har vi været vilde med MatematikFessor. Jeg lærer rigtig meget gennem sange, for jeg elsker at synge.” 

Med hjælp fra Fessor og MatMusik-sangene lærte Silje tabellerne på blot et par uger. Siden da har hun været vild med matematik. 

SuperTræneren, spejlvendinger og sudoku 
For Silje er matematik ikke bare noget, hun laver i matematiktimerne. Hun synes, at det er så sjovt at løse opgaver, at hun også leger med MatematikFessor i sin fritid. Især i selskab med SuperTræneren, som er en klar favorit. 

”Han er så sød, fordi han gider at lægge sådan nogle sjove opgaver ind til mig hver dag. Men jeg kan også rigtig godt lide det nye hæfte fra Fessor. Der er alle de opgaver, jeg synes er sjove. Jeg lavede det på kun fire dage! Og min morfar har allerede købt 2’eren og 3’eren, som jeg glæder mig til at komme i gang med.”   

Opgaverne med spejlvending, sudoku, koordinatsystemet og tabellerne er noget af det, hun allerbedst kan lide ved Regn med Fessor-hæftet. Og opgavernes variation og forskellighed betyder, at hun er top motiveret for at holde gang i matematikken - også når det somme tider har føltes svært at være væk fra skolen og sine klassekammerater. 

fessor_silje_artikel-nederst-laermedos-2.png

Siljes top 3 på MatematikFessor

1. MatMusik

 2. SuperTræneren

 3. GeometriFessor