Gå til hovedindhold

Muleposekonkurrence hylder danskfaget

Klar, parat, start! Den årlige muleposekonkurrence er lige på trapperne. Men allerede nu kan du finde den vigtigste info om konkurrencen.  

artikel-side-mulepose.jpg

Der er god grund til at sætte kryds i kalenderen, fordi årets muleposekonkurrence går i luften i slutningen af august. Alle landets skoler skal dyste om at lave det fedeste design til Alineas muleposer. Og nå ja, så vinder man også lige 10.000 kr. til klassekassen.  

Når kalenderen viser 1. november er der deadline for konkurrencen, og vi håber, at hundredvis af elever har sendt deres bidrag ind.  

Årets tema er ”Sæt spot på din danskglæde”. Vi vil se, hvad der gør eleverne glade i dansktimen. Hvad giver dem lys i øjnene, når de har dansk? Hvad får dem op af stolen? Hvad gør, at de cykler lidt hurtigere til skole, når der står dansk på skemaet? Hvad gør, at de simpelthen ikke kan lade vær med at tænke på det, de lavede i dansk – selvom de har fri? 

Sammen vil vi gerne hylde danskfaget og vise det, som gør danskfaget sjovt og meningsfuldt for eleverne.  

Muleposekonkurrencen går i luften i slutningen af august, så hold øje med Alineas nyhedsbrev og sociale medier.  

En tilbagevendende succes 
Det er ikke første gang, at Alineas muleposekonkurrence løber af stablen. Konkurrencen har været en årlig begivenhed siden 2018. Temaerne har spændt fra alt til ordblindhed, skolestart og Fessors regnevenner. Sidste år var temaet ”Lær med hænderne”, hvor der blev sat fokus på praksisfaglighed.  

Ud af 900 deltagere blev vinderen Anna fra Trombakken på Snedsted Skole. Om sit motiv sagde Anna: ”Blyanten tegner alle objekterne, som er med til at give os en eksamen. Alle objekterne bliver samlet i den hat, man får på til sin eksamen.” 

Hendes design af muleposen 2023 kan ses nedenfor. 

Anna fra Trombakken på Snedsted Skole