10. klasse – et helt særligt år

10. klasse er kendt for at være et år med unikke oplevelser, men også udfordringer for både elever og lærere i form af stor faglig spredning blandt eleverne. 

Som 10. klasseslærer kan du måske genkende, at det kan virke som en umulig opgave at drive effektiv skole i et ret fragmenteret skolemiljø. Du skal ryste en ny gruppe elever sammen meget hurtigt, og inden I har set jer om, står I midt i afgangsprøverne. Som lærer skal du med andre ord favne bredt. 

Her på siden får du et overblik over vores læremidler til 10. klasse, der gør det muligt for dig at skræddersy din undervisning til dine elever. Fx vores spritnye 10. klassesportal, der er skabt til målgruppen og hjælper dig med at sætte skub i dine elevers faglige udvikling.  

10. klasseportalen

- sikrer faglig progression for alle elever 

Med 10. klasseportalen får du et fleksibelt og relevant læringsunivers fyldt med materiale, som er udviklet med et skarpt blik for den fagligt spredte gruppe af elever, der går i 10. klasse. 

Portalen sækker obligatoriske fag til 10. klasse – dansk, matematik og engelsk. Derudover rummer portalen de tre valgfrie fag tysk, samfundsfag og fysik/kemi. 

Læs mere >

< Læs mindre

Har du brug for mere viden?

Vil du vide mere om 10. klassesportalen, er du velkommen til at kontakte en af vores konsulenter. 

Læremiddelkonsulenterne står klar til at vejlede om fx indkøb og priser, og du kan også booke dem til et kursus ude på din skole.

Vores implementeringskonsulenter tilbyder sparring, vejledning og afholder gerne inspirationskurser, hvis I har behov for det. 

Find din konsulent her

Læs mere >

< Læs mindre

.             

 

Læs mere >

< Læs mindre

MAT 10

MAT 10 er et grundsystem til matematik i 10. klasse, der er målrettet undervisning af elevgrupper med stor faglig spredning. Et billede, der ofte kendetegner 10. klasse. 

I MAT 10 er indgangstærsklen lav, så alle elever kan byde ind fra start. Hvert emne starter med en undersøgende aktivitet, hvor eleverne får mulighed for at bruge deres forforståelse.  

Alle aktiviteter og opgaver foregår i samarbejde. Eleverne giver hinanden feedback – og støttes løbende i at udarbejde redegørelser til prøven, der venter dem.  

 

Læs mere >

< Læs mindre

Træning og prøvetræning

Med træning får dine elever mulighed for at udvikle sig i deres eget tempo. Træningen kan tilpasses elevernes individuelle niveau. Du kan fx tildele materiale fra 8.-9. klasse til de elever, som har behov for at styrke deres faglige fundament yderligere. Prøvetræning forbereder eleverne til afgangsprøverne forbereder eleverne til afgangsprøverne og sikrer, at de er klar, når det gælder.  

Læs mere >

< Læs mindre

Tværfagligt materiale 

Vores tværfaglige materiale dækker en bred vifte af emner og fungerer supergodt som supplerende materiale til alle fag og niveauer. Bliv skarp på teknologiforståelse med vores portal, eller gå på opdagelse i en masse gratis materiale fra Forstå.dk

Læs mere >

< Læs mindre

Koncentrat

Dyk ned i aktuelle nyheder med nyhedsmediet Koncentrat, fx med forløbsserien Ugen ultrakort, der udkommer hver uge med ugens vigtigste nyheder pakket ind i en quiz med samtalespørgsmål til. Brug det som et tværfagligt supplement til din undervisning. 

Koncentrat er et nyhedsmedie til udskolingen – særligt 10. klasse – som er skabt journalister og lærere. Koncentrat taler med kilderne og finder egne vinkler på tidens støste historier. 

Du får adgang til en bred vifte af højaktuelle forløb – alle sat ind i en didaktisk ramme.

Læs mere >

< Læs mindre

Læs mere >

< Læs mindre