Teknologiforståelsesportalen

1.-10. Klasse I Digitalt læremiddel

På Alineas portal til Teknologiforståelse finder du et bredt udvalg af undervisningsforløb med varierede opgaver og aktiviteter. 
 
Teknologiforståelsesportalen klæder eleverne på til at blive bevidste brugere og udviklere af digitale artefakter. Det kan fx være gennem forløb, hvor de lærer at kode robotter, at designe matematikspil, eller hvor de går i dybden med fake news og medier.

Læs mere >

< Læs mindre

 

En portal med vokseværk

Portalen indeholder allerede i dag en lang række forløb. Og Alinea udgiver løbende nye spændende og sjove forløb, som både kan bruges i teknologiforståelse som et selvstændigt fag og som teknologiforståelse i andre fag, fx matematik, dansk eller samfundsfag. Der er indbygget gradvis progression fra indskoling til udskoling. Eksempelvis begynder indskolings-eleverne med at programmere med analoge motionbrikker. På mellemtrinnet arbejder eleverne med blokprogrammering, og i udskolingen møder de også rigtige tekstprogrammeringssprog, som fx Python. Alinea lægger vægt på, at teknologiforståelse favner alle lærere og ikke kun dem, der i forvejen er digitale ud til fingerspidserne. I lærervejledningerne får du klare beskrivelser af begreber og forslag til, hvordan du kan gribe undervisningen an.

Læs mere >

< Læs mindre

Fire typer forløb

Portalen er bygget op om fire forskellige typer forløb, der samlet giver eleverne en bred og alsidig indføring i teknologiforståelse.

→ Værktøjsforløb, hvor eleverne lærer et nyt værktøj at kende, fx Scratch til blokprogrammering.
→ Kompetenceforløb, hvor eleverne arbejder med en af de fire kompetencer.
→ Projektforløb, hvor eleverne bruger, hvad de har lært i kompetenceforløbene til at gennemføre et projekt, hvor de skal designe et digitalt artefakt.
→ Fagfaglige forløb, hvor eleverne arbejder med elementer fra teknologiforståelse i en fagfaglig kontekst. Fagfaglige forløb er udviklet til udvalgte fag, fx matematik eller sam-fundsfag, og kan ikke bruges i teknologiforståelse som fag.

Læs mere >

< Læs mindre

Ønsker du at købe?

Benyt bestillingsformularen via linket nedenfor eller kontakt kundeservice på tlf: 70 25 46 66.

BESTIL HER 

 

Læs mere >

< Læs mindre

Portalen koster:

800KR.

Prisen er ekskl. moms pr. år pr. klasse for den valgte portal.
Der skal betales for alle skolens klasser i målgruppen.
Vælg mellem: indskoling 1.-3. kl. | mellemtrin 4.-6. kl. | udskoling 7.-10. kl.

Læs mere >

< Læs mindre

 

 

Læs mere >

< Læs mindre