Gå til hovedindhold

Se, hvad Alinea har til dig i 2023

Nytårshilsen fra forlagsdirektør, Rikke Bay, samt kort overblik fra vores redaktioner, nederst i artiklen, over en række af de nyheder, som du kan se frem til i det nye år.

Kære underviser 

Velkommen til et nyt, spændende år med Alinea! Vi har mange nyheder på vej, og vi glæder os til at udgive masser af fantastiske bøger og fedt indhold i vores digitale læremidler. Vi vil inspirere og motivere – og ikke mindst bidrage til, at du og dine elever altid har solid faglig og didaktisk grund under fødderne, når I bruger vores læremidler. 

Har du adgang til vores fagportaler, vil du og dine elever i 2023 for alvor mærke, at det bedste fra Clio flytter ind hos Alinea. Vi har allerede tilføjet nye features og næsten 200 forløb på tværs af fag og trin. Og vi fortsætter i højt tempo med masser af aktiviteter og ressourcer, så du med Alineas fagportaler kan planlægge lige præcis den undervisning, der passer til dig og dine elever. 

Til foråret lancerer vi det nye MatematikFessor, som byder på endnu bedre overblik, nyt design og opdateret indhold – og selvfølgelig alt det gode, du allerede kender. 

Glæd dig også til mere Connect, Chunks og Check it out! til sprogfagene, Reflex til matematik, mere Tal og Ord til elever med særlige behov, flere Mini-, Mod- og Makværker, Dynamo, et par stærke nyheder til grammatik og læsning i dansk samt masser af udgivelser til fri- og letlæsning.  

Det bedste vi ved er, når du og dine elever lykkes – og derfor sørger vi for hele tiden at være i dialog med lærere, elever, vejledere, konsulenter og skoler om, hvordan vi kan hjælpe med at skabe kreativ, varieret og og engagerende undervisning for alle elever i grundskolen.  

Gode nytårshilsner Rikke Bay, Forlagsdirektør 

  • Nyt fra redaktionerne

Dansk
Det sansebaserede og undersøgende grundsystem Dynamo bliver udvidet til 5. klasse. I Dynamo går fakta og fiktion hånd i hånd, og fagteksterne giver eleverne viden om verden og sprog for det, som omgiver dem. Det tager de med sig og bruger som trædesten, når de arbejder med fiktionsteksterne.  

Den nye udgivelse Sproggear til sidste del af mellemtrinnet og udskolingen sætter grammatikundervisningen i meningsfulde sammenhænge for eleverne. Læs & Forstå bliver revideret, og der kommer endnu flere gode Clio-forløb på danskportalen i løbet af året og tilmed en skøn børnehaveklasseportal.  

Nye skønlitterære værker ser dagens lys i serien Miniværk, Makværk og Modværk, og vi har et væld af Læs Lydret-bøger, fagbøger og fiktionsbøger klar til fri-og letlæsning. 

Matematik og naturfag
Der er mange nye udgivelser i vente inden for matematik. Fx et nyt og mere undersøgende MatematikFessor samt en række udvidelser til Alineas nyeste grundsystem Reflex.  

Til naturfag er særligt Niels Bohr sat på skemaet i et nyt portalforløb, der er skabt i samarbejde med Nordisk Film. Forløbet har fokus på, hvordan videnskab skriver historie og former vores nutid og fremtid.  

Endelig lancerer vi en stor overraskelse til LærFest, som kommer til at sætte et markant aftryk på både matematik og naturfagene.  

Fremmedsprog
Her kommer nye Check it out!-hæfter til engelsk, og Connect 9 fuldender Alineas nye grundsystem til engelsk i udskolingen, hvor fokus er på det bedste fra sproget, litteraturen og vigtige emner fra det globale samfund, som vi alle er en del af.

Derudover kommer der reviderede portalforløb til mellemtrinnet på fransk, tysk og engelsk, og der kommer onlineprøver og portalforløb til engelsk i 10. Klasse, ligesom flere af Clios gode sprogforløb bliver tilgængelige på Alineas portaler i 2023. 

Kulturfag og praktisk-musiske fag
Alineas tværfaglige forløbsrække om medborgerskab og livsduelighed bliver komplet med to forløb til hhv. indskolingen, mellemtrinnet og udskolingen.  

Samfundsfagslærere i 10. klasse kan se frem til et nyt forløb om overgangen til voksenverdenen og det ansvar, som følger. 

Til de praktisk-musiske fag kommer der mere godt til valgfagene, masser af gode Clio-forløb og -aktiviteter samt flere reviderede forløb, fx med udvidet fokus på praksisfaglighed i fagene. 

Specialpædagogik 
Først på året udkommer det sidste hæfte i serien Tal, som er udviklet særligt til elever i matematikvanskeligheder. Tal har fokus på regneproces frem for facit for at styrke elevens matematiske opmærksomhed, processer og strategier. 

Til marts udkommer Spil med Ord, der gør det muligt at differentiere undervisningen af ordblinde yderligere, og senere på året lancerer vi også en spændende nyhed inden for faglig læsning til matematik.