Gå til hovedindhold

Kunsten rykker udenfor på billedkunstens dag

Lige om lidt er det billedkunstens dag – og vi er selvfølgelig med til at fejre dagen. Derfor har vi samlet lidt inspiration til dig og dine elever. Læs med her. 

 

27aqgys7quki-spirehus.jpg

 Billedkunstens dag ligger i år den 16. marts, og det er en god anledning til at fordybe sig i det mangfoldige fag og vise, hvad billedkunsten kan. 

I år rykker vi billedkunsten udenfor, for når vi oplever kunsten i det offentlige rum, skabes  overraskende visuelle oplevelser og nye rammer for forståelsen af kunsten. 

Luk

 

Spirehuse 
Lad jer inspirere af store og fantasifulde arkitekter som Antoni Gaudi og Friedensreich Hundertwasser, og byg et spirehus i deres ånd. I par skal eleverne bygge et hus, der lukker nok lys og luft ind til, at planter kan spire. Kort sagt: Foråret kommer ind i undervisningen. 

Forløbet passer perfekt til en dags arbejde i 2.-4. klasse. 

Lav spirehuse

Luk

Hack et skilt  
Dine elever har sikkert både hørt om street art og om graffiti. Men kender de sign hacking? Dette forløb til mellemtrinnet er oplagt til en dag udenfor, hvor vi hylder kunsten i byrummet. 

I kommer til at diskutere forskellen på hærværk og kunst, og så skal I hacke et skilt, så det får en ny betydning, der bringer smil eller tanker frem.  

Forløbets varighed passer til en skoledag. 

Street art - Hack et skilt

Luk

Street art – kunsten fortæller 
Krig fylder meget i mediebilledet lige nu. I dette forløb arbejder I med vidnesbyrd om krig gennem street art. Det er et godt forløb til dine udskolingselever, der er klar på at reflektere, analysere og selv producere værker til gaderummet. 

I bliver samtidig introduceret til street art og kunstneren Banksy, som på sin måde skildrer krig i vores samtid. 

Forløbet er gratis.  

Kunsten fortæller - Street artVi håber, at I har lyst til at være med til at fejre en dag i billedkunstens tegn. 

Du kan dele billeder og finde inspiration under hashtagget #billedkunstensdag samt i Billedkunstlærernes Facebookgruppe.  

Hvis du bruger nogle af vores forløb og deler på instagram, er du altid velkommen til at tagge @alineaforlag i dit opslag, så vil vi reposte.  

microsoftteams-image_2.png

Billedkunstportalen

Har du ikke vores billedkunstportal, kan du oprette en gratis prøveadgang. Vi har masser af nye forløb på vej, og snart er vi fuldt dækkende til 3. klasse.