d'dansk, Fællesbog/Web, 4.kl.

Denne bog er en flergangsbog til danskundervisningen i 4. klasse med tilhørende webressourcer.

I d’dansk 4. klasse arbejder eleverne med tekster i mange genrer, billeder, forfatterskaber, danskfaglige begreber samt læseforståelses- og læringsstrategier. Der er fokus på ordforråd og begrebsudvikling, sproglige nuancer og virkemidler i Fællesbogen, der naturligt inddrager sprogarbejdet i en funktionel sammenhæng omkring læsning af tekster og elevernes egen sprogbrug.

Har du bog, har du web!

Ved køb af et klassesæt af Fællesbog/Web, får du også adgang til webressourcer på Elevunivers.dk. Her kan eleverne arbejde med blog og læseblog. Bloggen er klassenes interaktive forum for præsentationer, kommunikation, refleksion og samarbejde.
I Filmstudiet kan klassen selv arbejde videre med film og filmproduktion. De kan skrive manuskript og finde masser af viden om film i Filmwiki.

Fællesbogen/Web Genre-, tema- og forfatterskabsbaserede kapitler med tekster og opgaver
Med basis i gode tekster inden for skøn- og faglitterære genrer tilbyder Fællesbogen det brede danskfaglige grundlag for en dialogisk undervisning, hvor hver enkelt elev bliver hørt, udfordret og har muligheder for mestring.

I Fællesbogen er overraskende, engagerende og særlige oplevelser med nye og klassiske litterære tekster udgangspunktet for tilegnelsen af litterære grundbegreber, sproglig bevidsthed og produktionen af egne udtryk i tale, skrift og billeder.

Fokus på ordforråd og begrebsudvikling, sproglige nuancer og virkemidler er fremtrædende i Fællesbogen, der naturligt inddrager sprogarbejdet i en funktionel sammenhæng omkring læsning af tekster samt elevernes egen sprogbrug. Læseforståelsesstrategier er en fuldt integreret del af arbejdet med Fællesbogens tekster for at styrke elevernes reflekterende og tolkende læsning. Strategier for læsningen uddybes og trænes yderligere i de tilknyttede hæfter til Læseforståelse, mens arbejdet i Fællesbogen med bl.a. romanuddrag og forslag til videre læsning kvalificerer elevernes læsetræning og selvstændige læsning.

Fællesbogen er illustreret med nyere og ældre billedkunst samt illustrationer, som er skabt til de enkelte tekster. I Lærervejledningen findes beskrivelser af en stor del af kunstbillederne, ligesom der er en lang række forslag til arbejdet med forskellige kort- og spillefilm med relation til Fællesbogens temaer og tekster.

I Fællesbogen organiseres klassens arbejde efter tydelige principper, og eleverne arbejder med log og forskellige værktøjer til strukturering, tilegnelse og fastholdelse af ny viden. Træningshæftet spiller en væsentlig rolle i denne sammenhæng, og det er også heri, målsætninger og evaluering følges til dørs.

Læs mereLæs mindre
På lager
Pris 251,00 kr.
Total pris 251,00 kr.
Pris inkl. moms 313,75 kr.
Kundeservice
Tlf.: 70 25 46 66
E-mail: info@alinea.dk
Niveau
4. klasse
Fag
Dansk
Antal sider
260
Udgivelsesdato
13. mar. 2009
ISBN
9788723028211
Udgave
1