Talkaniner, vejledning

Dette er en lærervejledning til matematikundervisningen i indskolingen.

Tilgang
Mange elever ender i matematikvanskeligheder, fordi de ikke har arbejdet systematisk med regnestrategier og kan sidde fast i tælleregler langt op i skoleforløbet. Talkaniner gør arbejdet med regnestrategier konkret og bidrager dermed til stærke matematikfærdigheder.

Materialet henvender sig derfor både til elever i indskolingen og til elever, der har brug for ekstra træning af regnestrategierne. Med Talkaniner arbejder eleverne systematisk med regnestrategier på en sjov og spændende måde. Eleverne lærer én strategi ad gangen, så de bagefter kan bruge den i mere sammensatte regneopgaver. For mange elever er det sjovt og motiverende at arbejde med de enkelte talkaniner, og både lærer, elever og forældre kan følge med i den faglige udvikling.

Materialet består af Kaninhæfte, Talkaniner vejledning og Talkaniner plakater.

Indhold
Talkaniner, vejledning er bygget op omkring 14 Talkaniner, som hierarkisk præsenterer eleverne for tælle- og regnestrategier.

De fire første kaniner repræsenterer tællestrategierne, hvorefter de specifikke regnestrategier kommer. I de tre første tællestrategier er hovedfokus ikke på træning af strategierne, men på at gøre eleverne bevidste om anvendelse og progression af strategierne samt at sprogliggøre disse. Målet er, at eleverne skal rykke væk fra tællestrategier og i stedet anvende de hensigtsmæssige og effektive regnestrategier.

Materialet indeholder aktivitetsark, som er idéer til, hvordan man kan understøtte elevernes arbejde med de enkelte strategier. I aktiviteterne arbejdes der med alle de matematiske kompetencer. Forud for hver kanin er der en oversigt over, hvilke matematiske kompetencer der er i spil under hver aktivitet.

Hver Talkanin følges op af en evalueringsdel, som kan laves i klassen. Det er vigtigt at følge op på, hvilke mål den enkelte elev har nået og herefter justere eller sætte nye mål.

Downloads
Forslag til aktiviteter

Læs mereLæs mindre
På lager
Pris 250,00 kr.
Total pris 250,00 kr.
Pris inkl. moms 312,50 kr.
Kundeservice
Tlf.: 70 25 46 66
E-mail: info@alinea.dk
Niveau
Voksenhenvendt
Fag
Matematik
Antal sider
166
Udgivelsesdato
05. apr. 2017
ISBN
9788771771138
Udgave
1