Faglig læsning. Lær matematikkens sprog, Lærervejledning

Faglig læsning. Lær matematikkens sprog 

Faglig læsning: Lær matematikkens sprog er et supplerende læremiddel, der giver indskolingselever mulighed for at arbejde systematisk med faglig læsning i matematikundervisningen. Gennem 25 letlæselige historier introduceres eleverne til faglige og før-faglige begreber, der knytter sig til følgende emner: 

- Plus og minus

- Vægt og rumfang

- Længde og tid

- Geometri og mønstre

- Statistik og sandsynlighed

 

Historierne dækker alle kompetenceområder og de tilhørende faglige begreber, som eleverne bør beherske efter 3. klasse. Historierne bidrager til at sikre stærke kompetencer inden for matematikkens sprog, hvilket er afgørende for at kunne lykkes med matematikken. Historierne er letlæselige og kan læses af elever fra 1. klasse. De kan også bruges til højtlæsning.

I lærervejledningen gives der en kort og præcis introduktion til faglig læsning, så lærerne har den nødvendige baggrundsviden til at arbejde med faglig læsning i matematik. Lærervejledningen indeholder følgende elementer:

- Teoretisk begrundelse for at arbejde med begrebstilegnelse

- Viden om læring og hukommelsesstrategier

- Læremidlets anvendelsesmuligheder

- Eksempel på side-til-side vejledning

 

Udover den teoretiske indledning henviser lærervejledningen til aktiviteter, som kan bruges til at følge op på elevernes læsning. Der er en kort beskrivelse af hver aktivitet i lærervejledningen, og aktiviteterne findes på matsprog.alinea.dk. Formålet med aktiviteterne er, at eleverne anvender begreberne i en kontekst, for at støtte indlæringen af begreberne og at sikre, at de har forstået dem korrekt.

Læs mereLæs mindre
På lager
Pris 1.236,00 kr.
Total pris 1.236,00 kr.
Pris inkl. moms 1.545,00 kr.
Kundeservice
Tlf.: 70 25 46 66
E-mail: info@alinea.dk
Niveau
Indskoling-3. klasse
Fag
Matematik
Antal sider
48
Udgivelsesdato
31. jul. 2023
ISBN
9788723565594
Udgave
1