IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

https://www.alinea.dk
173 , 00 kr.
216 , 25 kr.
Ung PS, Pletskud

Ung PS, Pletskud

Våben er ikke noget, man leger med. Alligevel befinder Lukas sig i skoven midt om natten med et jagtgevær, på jagt efter den ræv der stjæler høns fra Lines hønsegård.

Lukas er optaget af at imponere Line og overbevise klassekammeraterne, og ikke mindst Viktor, om at han er cool nok. Så da muligheden byder sig, slår han til.

En skygge nærmer sig gennem mørket … det må være ræven!
Eller er det?

Bogen er stilfuldt og dynamisk illustreret af Christian Guldager, så den på bedste vis støtter Daniel Zimakoffs tekst.

Lix 17

Ung PS er letlæsningsbøger til piger og drenge, som læsemæssigt befinder sig mellem letlæsningsbøger og ungdomsbøger. Bøgerne er i et enkelt og ligefremt sprog og med spændende historier, der er relevante for aldersgruppen.

Læs mere >

< Læs mindre

  Den lille kærlighedsfortælling har lige den rette, søde afslutning, man som læser håber på Kort om bogen
  Lektørudtalelse
  På lager
  ISBN:
  9788723511874
  1. oplag 07. sep. 2015
  80 sider
  Niveau: 6. klasse-8. klasse Fag: Dansk 1. udg. 2015 Forlag: Alinea Redaktør: Andreas Munk Scheller
  216 , 25 kr.
  173 , 00 kr.
  Prisen er inkl. moms
  Prisen er ekskl. moms
   Den lille kærlighedsfortælling har lige den rette, søde afslutning, man som læser håber på Kort om bogen Da klassens sødeste pige fortæller, at en ræv har været på spil i familiens hønsehus, hører Lukas pludselig sig selv sige, at han da godt kan skyde den elendige ræv. Hele klassen har hørt det og nu er der ingen vej tilbage. Spændende bog om forelskelse og om at finde sin plads i klassen - især for de 10-13-årige. Beskrivelse Lukas er dygtig til at skyde, men han har aldrig skudt efter noget levende, og han har aldrig prøvet et rigtigt jagtvåben. Han er vild med Line fra klassen og for at gøre indtryk på hende og for at få lidt status i klassen kommer han til at love for meget, da han tilbyder at skyde ræven med Lines fars jagtgevær. Lix-tallet er 17. Vurdering Fortællingen er enkel, sproget er ligetil og uden skjulte lag. I en dagligdags ramme får Lukas placeret sig selv i en usædvanlig og uoverskuelig situation, som de fleste vil have let ved at se sig selv havne i. Det fungerer fint, og den lille kærlighedsfortælling har lige den rette, søde afslutning, man som læser håber på. Historien er illustreret i tegneseriestil. Andre bøger om samme emne/genre Der findes mange lette bøger for unge, som i en genkendelig ramme med kedelige lærere, irriterende lederfigurer og utroligt søde piger, behandler temaer som: mobning, forelskelse, jalousi og det at finde sin plads i flokken, men her har fascinationen af våben også en betydning. Dette genkendes fra "Zoom ind"-bogen Kniven , som har samme sværhedsgrad. Til bibliotekaren Anbefales både til PLC og folkebiblioteker - især god til drengene.
   Lektørudtalelse
   Feltgruppe