IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.alinea.dk/
145 , 00 kr.
181 , 25 kr.
Udkig fra historiekanon, Urtid og oldtid

Udkig fra historiekanon, Urtid og oldtid

Denne bog henvender sig til 3.-4. klasse og tager afsæt i tre kanonpunkter: Ertebøllekulturen, Tutankhamon og Solvognen. Her skal eleverne lære om istidens jægere og det allerførste landbrug i Mellemøsten. De skal besøge Mesopotamien og Indien samt stifte bekendtskab med demokratiets fødsel i Grækenland.

Udkig fra historiekanon udvider og supplerer vor serie Tre skud i kanonen. Hver kanonbegivenhed udvides med et bredere, globalt perspektiv i tid og rum, og begreberne kulturmøde og viden om verden er de bærende principper for stofvalget.

Udkig fra historiekanon ∙ Oldtiden begynder med menneskehedens fælles fortid på den afrikanske savanne. Her var det, at vores primitive forfædre for første gang rejste sig op på to ben − og begyndte en lang rejse, som endnu ikke er slut. Og snart lærte de allerførste mennesker ilden at kende.

Istidens jægere brugte forarbejdede redskaber, lavede kunst og begravede deres døde. De var mennesker fuldstændig som os. Efter istiden opstod det allerførste landbrug i Mellemøsten, og bredte sig hurtigt til resten af verden. Nu begyndte menneskene at bygge store byer og templer.

De opfandt også verdens første skrift. Købmændene sejlede frem og tilbage mellem landene med deres varer. Og i Grækenland så demokratiet for første gang dagens lys.

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
ISBN:
9788723038579
56 sider
Niveau: 4. klasse Fag: Historie 1. udg. Forlag: Alinea Redaktør: Anne Lisbeth Olsen
181 , 25 kr.
145 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms