Pift seksualundervisningen op til uge sex

Uge 6 nærmer sig, og det er altid en god anledning til at sætte seksualundervisning på skemaet.  

Vi har samlet de bedste undervisningsmaterialer til dig, der søger lidt ekstra inspiration til årets undervisning. 

 

Gå biologiens vej i uge sex 

Har du blomsterne og bierne på din årsplan? Med forløbet “Sex, søvn og skønhedsidealer” kan du med 7. klasse give eleverne et godt forløb om de forandringer, kroppen gennemgår i puberteten. Eleverne lærer om forskellen på kønsidentitet og seksualitet og bliver klogere på prævention og “den første gang” - fra et naturvidenskabeligt synspunkt.

Find forløbet i biologiportalen

Aktuelle dilemmaer i øjenhøjde med de unge 

Med nyhedsmediet Koncentrat kan du med korte, nyhedsbaserede forløb tage hul på nogle af de vigtigste dilemmaer indenfor køn, krop og seksualitet.  

Hvert forløb strækker sig over 1-2 lektioner og er baseret på artikler, debatindlæg og interviews. Fra menstruation til fake nudes, samtykke og sex på TV – du finder et bredt udvalg i Koncentrat. Forløbene er målrettet udskolingen. 

Se det hele her

Danskfaglige indgangsvinkler til Uge Sex 

Kender du romanen “Pæne piger sladrer ikke”? I værkforløbet til 10. Klasse finder du hele Maria Frantzen Sankos bestseller, så du behøver ikke bestille den hjem i klassesæt. 

Forløbet er bygget op om både læseoplevelsen og værkanalysen - og I får gode diskussioner om  grænser, krænkelser og konsekvenser. Vær advaret: det er en bog, som brænder sig fast 

Find forløbet her

PS: I danskportalen finder du flere relevante forløb om den svære ungdomstid, om kærlighed og om identitet. Du kan oprette en gratis prøveadgang her og se mere.

Køn i Tyskland – er – sie - mensch 

Hvis du underviser i tysk, så er dette forløb virkelig et kig værk. Forløbet “er  - sie – mensch" handler om den tredje option for at registrere sit køn i Tyskland. 

Med både mundtligt og skriftligt fokus skal eleverne først diskutere binære kønsstereotyper og introduceres til tyske begreber indenfor området seksualitet, kønsidentiteter, biologisk/kropsligt køn, samt til følelses- og forståelsesverdenen af køn. Bør vi også indføre en tredje option i Danmark? 

Find forløbet her