IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Forlagshuset Lindhardt og Ringhof
Forlagshuset Lindhardt og Ringhof består af forlagene Lindhardt og Ringhof, Carlsen, undervisningsforlagene Alinea, Akademisk Forlag og Alfabeta samt det internationale, digitale forlag Saga. Besøg vores forlag herunder.
Læs mere om forlaget

https://www.alinea.dk
184 , 00 kr.
230 , 00 kr.
Tid til dansk i overbygningen, Onkel Danny

Tid til dansk i overbygningen, Onkel Danny

Dan Turèll var dansk litteraturs poetiske gadedreng og velovervejede mediemand i ét. Altid fremme på beatet udgav han over 100 værker i forskellige genrer - og optrådte scenevant og provokerende med sortmalede negle og rappe replikker. Frem bag den cool Karma Cowboy træder et farverigt forfatterskab, der med øje for både det almindelige og det skæve sætter ord på livet, kærligheden, ungdommen og glæden.

Læs mere >

< Læs mindre

  Materialerne anbefales på det varmeste
  På lager
  ISBN:
  9788723037084
  1. oplag 08. aug. 2010
  128 sider
  Niveau: Overbygning-10. klasse Fag: Dansk 1. udg. 2010 Forlag: Alinea Redaktør: Rikke Bay
  230 , 00 kr.
  184 , 00 kr.
  Prisen er inkl. moms
  Prisen er ekskl. moms
   Materialerne anbefales på det varmeste Med ”Onkel Danny" kommer eleverne tæt på forfatteren Dan Turèll. Og der kommer godt gang i tekstarbejdet. Det er ikke kun så forskellige genrer som lyrik, krimi, novelle og erindring af forfatteren, der behandles, men også syndefaldsmyten, Herman Bang og ikke mindst spændende billeder og fotos af forfatteren selv er medtaget. Et afsnit indledes typisk med en præsentation af indholdet efterfulgt af opgaver, der skal løses, inden teksten læses. Herefter er selve teksten og opgaver, der går tæt på teksten, og som er inspireret af Cooperative Learning. Eleverne bliver stillet opgaver, som kræver både tekstnær læsning og samarbejde. "Før deadline" giver et spændende bud på, hvordan man kan arbejde med de journalistiske genrer i overbygningen. I forordet lægges der op til at omdanne klasseværelset til et redaktionslokale. Efter et indledende afsnit om medier, journalistik og pressens rolle starter de efterfølgende kapitler med: "Besked til redaktionen". Ved at arbejde med forskellige journalistiske genrer som reportage, portræt, fotografi, opinionsstof og baggrundsartikel kan eleverne via forlagets elevunivers.dk lave deres egen avis. Processerne på en redaktion bliver grundigt gennemgået, og der lægges i høj grad op til diskussion, refleksion og samarbejde. Begge materialer supplerer med såkaldte fagbokse. Opgaverne er relevante, varierede og spændende, evalueringsformen er logbog og portfolio. Materialerne anbefales på det varmeste.
   Feltgruppe