IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Forlagshuset Lindhardt og Ringhof
Forlagshuset Lindhardt og Ringhof består af forlagene Lindhardt og Ringhof, Carlsen, undervisningsforlagene Alinea, Akademisk Forlag og Alfabeta samt det internationale, digitale forlag Saga. Besøg vores forlag herunder.
Læs mere om forlaget

https://www.alinea.dk
Studietur til London

Studietur til London

Tag på studietur med Alinea og Special-pædagogisk forlag som optakt til Dyslexia Awareness Week 1.-4. oktober 2019 LUKKET FOR TILMELDING

Læs mere >

< Læs mindre

Tag med til London, og få ny viden om ordblindevenlige skoler

I Storbritannien har skoler i mange år kunnet blive certificeret som ordblindevenlige. I Danmark arbejder nogle skoler og kommuner allerede med at gøre deres skoler ordblindevenlige, men mange mangler viden om og forståelse af, hvad der skal til.

I anledning af Ordblindeugen 2019 inviterer vi dig med på studietur til England, hvor vi besøger en række skoler og institutioner i og uden for London, som på hver deres måde arbejder med ordblinde børn og unge. Turen foregår 1. - 4. oktober 2019.

Vi har sammensat et afvekslende program på internationalt niveau, så du og dine kolleger har de bedste muligheder for at hente inspiration og viden til jeres egen praksis. Udbyg dit netværk med inspirerende, dygtige og dedikerede mennesker, og bidrag undervejs med dine egne erfaringer.

Vi bor på det 4-stjernede hotel Holiday Inn i den eksklusive bydel Kensington. Turen sluttes af med deltagelse i den største britiske messe for specialundervisning Tes SEN (Times Educational Supplement Special Educational Needs).

Målgruppe
Studieturen henvender sig til dig, der arbejder med ordblinde elever. Du har fx ansvaret for eller er selv læse- eller ordblindevejleder, læsekonsulent, engelskvejleder, specialundervisningslærer eller -koordinator. Her får du en helt unik mulighed for at blive opdateret og inspireret på ordblindeområdet.

Læs mere >

< Læs mindre

PROGRAM

I løbet af de tre studietursdage besøger vi en række skoler og institutioner, som hver især er blandt de absolut førende på deres felt.

Vi skal blandt andet besøge en specialskole, der har specialiseret sig i ordblindhed, en grundskole, der er hædret for at gøre skolen helt særlig ordblindevenlig, og et rådgivningscenter for skoler, der har fokus på ordblindhed og talblindhed. Der vil være flere forskellige oplæg på skolerne af engagerede lærere og skoleledere.

Vi får også besøg af to spændende og underholdende oplægsholdere med international erfaring. Der vil være rig mulighed for at gå i dialog med både oplægsholdere og repræsentanter for de skoler og institutioner, som vi besøger. Ugen sluttes af med et besøg på specialundervisningsmessen Tes SEN, hvor vi kan vælge mellem forskellige seminarer.

Undervejs vil der indgå gode fællesmiddage og pubfrokoster, hvor vi over et glas øl eller vin kan stille spørgsmål og udveksle erfaringer, indtryk og oplevelser med nye og gamle kolleger. Da vi bor i Kensington, er der gode muligheder for at udnytte de ikke programbesatte stunder til at udforske områdets spændende barer, restauranter, sightseeing- og shoppingmuligheder.

Læs mere >

< Læs mindre

GLÆD DIG TIL AT BESØGE:

Læs mere >

< Læs mindre

The Unicorn School, Abingdon
Skolen er en specialskole for ca. 80 elever i alderen 6-16 år med SpLD (Specific Learning Difficulties), dysleksi, dyskalkuli og/eller SLCN (Speech, Language, Communication Needs). Vi skal blandt andet møde Clare Roberts, som er er BDA-certificeret kursusleder. Hun vil beskrive, hvad ordblindhed er, og hvordan det kan komme til udtryk for en ordblind elev i grundskolen. Vi får også lov til at observere en undervisningssession med enkelte elever helt tæt på.

Vi besøger skolen i mindre grupper onsdag og torsdag formiddag og indtager efterfølgende en hyggelig gastro-publunch på Nag’s Head sammen med medlemmer af skolens personale og ledelse. Skolens leder med det smittende skotske humør Andrew Day glæder sig til at tage imod de danske gæster og bringer os til og fra togstationen i skolens minibus. Mød Andrew Day i denne lille videohilsen.

www.unicornoxford.co.uk

Læs mere >

< Læs mindre

Læs mere >

< Læs mindre

Yerbury Primary School
Yerbury Primary School ligger i det nordlige London i delkommunen Islington. Skolen har modtaget kvalitetsmærket Dyslexia Friendly – BDA Quality Mark af British Dyslexia Association (svarende til den danske ordblindeforening) for deres indsats for elever med dysleksi. Skolen har p.t. 464 elever i alderen 3-11 år. Ofsted, som er den britiske instans, der bedømmer kvaliteten af skolernes undervisning, har kategoriseret skolen som Outstanding.

Vi mødes blandt andet med Julia Marriot, som er Dyslexia Specialist Teacher. Hun vil fortælle om skolens rejse mod udnævnelsen som Dyslexia Friendly School. Skolen besøges onsdag og torsdag i små grupper, så der er mulighed for at få indblik i den konkrete undervisning. De danske gæster vises undervejs rundt på skolen af lokale ambassadører – elever med dysleksi. Afslutningsvis er der afsat tid til dialog med skolens ansatte.

www.yerbury.islington.sch.uk

Læs mere >

< Læs mindre

Læs mere >

< Læs mindre

Wandsworth Literacy and Numeracy Support Service (WLNSS)
WLNSS fungerer i delkommunen Wandsworth i London og har med sine 10-12 tilknyttede lærere til formål at støtte kommunens 30 skoler i deres arbejde med elever, som har dysleksi og dyskalkuli. Vi møder blandt andet lederen Janet Goring, som vil fortælle om, hvordan WLNSS er med til at certificere skoler som Dyslexia Friendly Schools – et kvalitetsstempel, som forældre kan bruge til at træffe det rigtige skolevalg for deres barn.

WLNSS besøges i mindre grupper onsdag og torsdag for at sikre det bedste udbytte. Gæster, som besøger skolen om torsdagen, vil få mulighed for at deltage i den lokale Dyslexia Awareness Day sammen med ansatte og professionelle forbindelser. I forbindelse med besøgene onsdag kommer de danske gæster i små grupper med WLNSS-lærerne rundt på besøg hos nogle af delkommunens skoler og får mulighed for at overvære 1:1-undervisning.

thrive.wandsworth.gov.uk

Læs mere >

< Læs mindre

Læs mere >

< Læs mindre

Action Dyslexia
Onsdag holder Neil MacKay fra konsulenthuset Action Dyslexia et publikumsinddragende oplæg for os om, hvordan man kan skabe en inkluderende praksis på skolerne, som støtter elever med dysleksi. Neil MacKay er den oprindelige skaber af konceptet Dyslexia Friendly Schools og har 26 års erfaring som underviser inden for specialundervisning – en særdeles medrivende og underholdende oplægsholder. Han har undervist lærere i blandt andet UK, New Zealand, Dubai og Sverige. I løbet af Neil MacKays oplæg vil tilhørernes egne erfaringer og bidrag indgå og komme til at spille en væsentlig rolle.

actiondyslexia.co.uk

Læs mere >

< Læs mindre

Læs mere >

< Læs mindre

British Dyslexia Association (BDA)
Torsdag får vi sidst på eftermiddagen besøg på vores hotel af BDA’s Education Manager Rachael McMullen, som fortæller os om Dyslexia Friendly Schools – et koncept, som er udviklet og certificeres af BDA. BDA er en interesseorganisation, som har til formål at varetage ordblindes interesser. Det sker blandt andet ved at påvirke myndigheder på kommunalt, regionalt og nationalt niveau. Konkret arbejder BDA på at udbrede konceptet Dyslexia Friendly Schools og på, at SpLD (Specific Learning Difficulties) identificeres så tidligt som muligt.

bdadyslexia.org.uk

Læs mere >

< Læs mindre

Læs mere >

< Læs mindre

Tes SEN Show 2019 – Business Design Centre London
Vores studietur til London sluttes af med fredagens deltagelse i den største britiske messe for SEN (Special Educational Needs), nemlig Tes SEN Show, som afholdes over to dage. Tes refererer til Times Educational Supplement, som oprindeligt var et fast tillæg om skoleverdenen til den fysiske udgave af avisen The Times. Deltagerne i studieturen vil få mulighed for at udforske messens mange tilbud på egen hånd, og fra 12.30 til 13.30 er der mulighed for at deltage i et af fire forskellige seminarer.

tessenshow.co.uk

Læs mere >

< Læs mindre

Læs mere >

< Læs mindre


DAGSPROGRAM

Tirsdag 1. oktober

 • Ankomst til London
 • Indkvartering på hotel Holiday Inn i Kensington eftermiddag/aften

Onsdag 2. oktober

 • Heldagsbesøg på Unicorn School, Abingdon (Gruppe A) eller Yerbury Primary School, Islington (Gruppe B)
 • Let frokost på Nag’s Head (Gruppe A)
 • Besøg hos Wandsworth Literacy and Numeracy Support Service (Gruppe B)
 • Middag med 3-retters menu på Augustine Kitchen i Battersea
 • Aftenoplæg med Neil MacKay fra konsulenthuset Action Dyslexia

Torsdag 3. oktober

 • Heldagsbesøg på Unicorn School, Abingdon (Gruppe B) eller Yerbury Primary School, Islington (Gruppe A)
 • Let frokost på Nag’s Head (Gruppe B)
 • Besøg hos Wandsworth Literacy and Numeracy Support Service (Gruppe A)
 • Aftenoplæg med Rachael McMullen fra British Dyslexia Association (BDA)

Fredag den 4. oktober

 • Check ud fra hotellet
 • Besøg på Tes SEN-messen med deltagelse i seminarer
 • Hjemrejse til Danmark fra kl. 14.30

Læs mere >

< Læs mindre

Læs mere >

< Læs mindre

Læs mere >

< Læs mindre

PRIS OG TILMELDING

Prisen for turen er:
8.995 kr. ekskl. moms

Prisen inkluderer:

 • 3 dages unikt fagligt program, herunder adgang til Tes SEN-messen
 • 3 overnatninger på 4-stjernet hotel i Kensington inkl. morgenmad
 • Transport i forbindelse med de faglige arrangementer
 • 3-retters-menu onsdag aften (også til veganere) samt let frokost onsdag og torsdag. Bemærk: ingen middag inkluderet tirsdag og torsdag.

Vi skal bo på følgende hotel:

Holiday Inn London, Kensington High St.
Wrights Lane
Kensington
London, W8 5SP

Se hotellet

Du sørger selv for:

 • Fly til og fra London, herunder transport til og fra hotellet
 • Forplejning ud over det, der er beskrevet som en del af prisen

Ønsker du ekstra overnatninger ud over dem, der er indeholdt i prisen, skal du selv betale og kontakte hotellet.

Turen er arrangeret af undervisningsforlagene Alinea og Special-pædagogisk forlag, og forlagenes fagredaktører vil stå for afviklingen af programmet i London.

 

Lukket for tilmelding

Læs mere >

< Læs mindre

KONTAKT

Har du spørgsmål til turen, så ring eller send en mail til:

Kursuskoordinator
Camilla Vind
Telefon 33 69 46 86
[email protected]

Fagredaktør
Katja Heuser Elmer
Telefon 43 50 30 43
[email protected]

Læs mere >

< Læs mindre