YouTube 
Sofaskolen streamer video via YouTube. Det er ikke nødvendigt at logge ind på YouTube for at se videoerne. Hvis dit barn logger ind på YouTube, har Alinea ikke adgang til information om dit barn. 
Vi anvender det, der hedder ’kid safe mode’ i YouTube. Det betyder, at det ikke er muligt at skrive kommentarer til videoerne.


Mentimeter 
I forbindelse med live-streamingerne bruger vi tjenesten Mentimeter.
Mentimeter anvendes til afstemninger. Når dit barn deltager i en afstemning i Sofaskolen, skal de benytte den signup-kode, som vises i videoen. Koden er ikke knyttet til oplysninger om dit barn, og de spørgsmål, dit barn besvarer, kan ikke føres tilbage til dit barn. 

 

Læs mere >

< Læs mindre

Digitale læremidler fra Alinea 
Alinea har åbnet adgang for alle elever og lærere til forlagets digitale læremidler. Det er kommunernes ansvar som dataejere, at der er en databehandleraftale mellem kommunen og forlaget. Forlaget har siden 2018 været i dialog med alle kommuner og har en databehandleraftale med størstedelen af dem. De øvrige kommuner er vi i dialog med. 


Dit barn tilgår de digitale læremidler med UNI-Login. Forlaget har ikke adgang til personfølsomme data om dit barn. De data, du kan se på dit barn, når det er logget ind (navn, klasse), er oprettet af skolen, og du skal kontakte din kommune, hvis du har spørgsmål til det. De noter og besvarelser, dit barn laver i Alineas læremidler, kan kun ses af dit barn og de lærere, der er knyttet til barnets skole. 

 

Læs mere >

< Læs mindre