IndlæserVent venligst…
Indlæser
Skriv og Læs Skole

Skriv og Læs Skole

0.-2. klasse

Skriv og Læs Skole kan købes selvstændigt eller som en del af Danskportalen Indskoling
Med Skriv og Læs Skole skaber eleverne deres egne tekster ud fra billeder og udvikler derved deres læse- og skriftsprog. Billederne danner grundlag for en historie, eleven selv skriver og fortæller på sin egen måde. Eleven genfortæller historien til sin lærer, som med konventionel stavning skriver historien under elevens egen tekst. Når barnet sammenligner sin egen skrivning med en voksens skrivning, lærer barnet at stave de ord, der oftest bruges, og opfanger løbende anvendte stavemåder. På den måde forbedrer eleven både sin stavning og læsning.

Skriv og Læs Skole er tilskudsberettiget.
Læs mere om tilskudsreglerne >

Læs mere >

< Læs mindre

Hvorfor vælge Skriv og Læs Skole?

  • Dine elever lærer at læse ved at skrive egne bøger om emner, der interesserer dem.
  • Dine elever får hurtigt succesoplevelser, da de nemt kan lave deres egne historier ud fra det skriftsprogsniveau, de er på.
  • Du kan støtte barnet effektivt i den tidlige skrive- og læseudvikling.

Læs mere >

< Læs mindre

Et godt værktøj til undervisningsdifferentiering

Skriv og Læs Skole er et værktøj, som møder eleven der, hvor eleven er - fagligt og interessemæssigt. Det gør det nemt at holde motivationen høj, giver hurtigt en succesoplevelse og gør det nemt for dig som lærer at differentiere.

Når eleverne skriver historier til billedet er det altid med udgangspunkt i deres aktuelle skriftsprogsniveau og ud fra de bogstavslyde, de kan høre – de skriver børneskrivning. Som lærer skriver du bagefter barnets sætning med konventionel stavning. På den måde kan eleven se den rigtige stavning og se forskellen på de to. Med værktøjet og en smule voksenhjælp vil børn helt ned fra 4-årsalderen kunne skrive deres egne bøger og derigennem blive bedre til at skrive og læse.

Integration 
Eleverne kan gemme deres bøger i skyen og arbejde videre på dem, uanset hvilken iPad eller computer de anvender. Bøgerne kan udgives på et globalt bibliotek, så andre kan få glæde af dem, eller de kan gemmes på elevens egen bogreol. De bøger, de producerer, kan nemt integreres med både iBooks og SkoleTube, og de kan printes og sendes via mail.

Forskning
Skriv og Læs Skole tager afsæt i forskning i det at skrive sig til læsning og opdagende skrivning, hvor barnet med udgangspunkt i sit aktuelle skriftsprogsniveau skaber en tekst til billeder taget med iPad eller digitalkamera. Eleverne bliver aktive producenter. De laver deres egne bøger, som handler om emner, eleven finder interessante. Det kan være ferieoplevelser, legetøj, dyr, familie eller opdigtede historier baseret på egne tegninger og billeder.

Skriv og Læs Skole bygger på mange års forskning, det er let at anvende og et godt supplement til den fonetiske metode, der træner børnene i at blive fortrolige med bogstavernes lyde, før de kan bruge skriftsproget aktivt og meningsfuldt.

Se mere påwww.skrivoglæs.dk

Læs mere >

< Læs mindre

Se præsentation af Skriv og Læs skole

Se en kort film om, hvordan 800 elever brugte Skriv og Læs Skole til at skrive og udgive deres egne bøger.

Forløbsbilleder fra Skriv og Læs Skole

Få adgang til Skriv og Læs Skole

Prøveabonnement
Gratis i 30 dage

Tegn et prøveabonnement og få gratis adgang til Danskportalen Indskoling i 30 dage.

Køb som selvstændigt modul

Køb adgang til modulet Skriv og Læs Skole.

Pris pr. år pr. klasse
300 , 00 kr.
375 , 00 kr.
Vælg startdato:
F.eks. 10/17/2017

Prisen er pr. år pr. klasse på 0.-2. klassetrin. Der skal betales for samtlige 0.-2. klasser. Læg det samlede antal klasser i kurven.

Du får adgang til:

Køb som del af portalen

Køb Skriv og Læs Skole som en del af Danskportalen Indskoling og få adgang til flere digitale læremidler.

Pris pr. år pr. klasse
2.500 , 00 kr.
3.125 , 00 kr.
Vælg startdato:
F.eks. 10/17/2017

Prisen er pr. år pr. klasse på 0.-2. klassetrin. Der skal betales for samtlige 0.-2. klasser. Læg det samlede antal klasser i kurven.

Du får adgang til: