IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.alinea.dk/
166 , 00 kr.
207 , 50 kr.
Petrea, Fyre og friture, Bog 3

Petrea, Fyre og friture, Bog 3

Petrea, Fyre og friture er tredje bog i serien om Petrea fra Nørrebro. Serien henvender sig til de 9-12 årige piger.

Carlsens Tivoli har ført Petrea helt til Esbjerg. Her er koldt, som kun en dansk sommer kan være, og der sker absolut ingenting.
I hvert fald ikke før den lokale fyr, Mathias, glemmer sin tegnebog i pølsevognen.
Petrea og hendes veninde, Lonnie, synes, Mathias er rigtig sød. Det synes Michelle også – ja, lidt mere end det. Og det er noget værre rod, for Michelle har allerede en kæreste, og han har ikke tænkt sig at give op.

Pludselig står Petrea midt i et drama, hun næsten ikke kan overskue. Og hun er ved at få mere end nok af pølser, fyre og friture.

Læs mere >

< Læs mindre

  Tredje del i en realistisk serie, der formidler hverdagstemaer med alvor og humor Anvendelse/målgruppe/niveau
  Lektørudtalelse
  På lager
  ISBN:
  9788723042231
  1. oplag 23. sep. 2012
  80 sider
  Niveau: Mellemtrin-7. klasse Fag: Dansk 1. udg. 2012 Forlag: Alinea Redaktør: Astrid Pejtersen
  207 , 50 kr.
  166 , 00 kr.
  Prisen er inkl. moms
  Prisen er ekskl. moms
   Tredje del i en realistisk serie, der formidler hverdagstemaer med alvor og humor Anvendelse/målgruppe/niveau Tredje bog i serien om den gæve 12-årige pige Petrea. Serien henvender sig til de 9-12-årige piger, der er klar til at læse en lidt længere men letlæst historie. Det er en fordel af have læst de to tidligere bind i serien først. Beskrivelse 3. del i serien P3A om 12-årige Petrea fra Nørrebro, der nu er havnet i Esbjerg med et omrejsende tivoli, hvor hendes far arbejder. Petrea og hendes underbetalte veninde Lonnie overtager arbejdet i pølsevognen, fordi den 18-årige Michelle udebliver, da hun falder i søvn sammen med sin kæreste Morten. Da en spændende lokal fyr Mathias dukker op som kunde, udvikler der sig et jalousidrama, hvor Petrea på modig vis forsøger at dæmpe konflikterne og løse op for problemerne. Seriens læsere vil genkende omslaget, hvor Petrea vinker læseren indenfor allerede på forsiden, hvor man med det samme får øjenkontakt med hende. Petrea er en gæv og selvstændig pige, der med en direkte og alderssvarende facon charmerer sig ind på omgivelserne. Lidt skæve illustrationer er med til at give historien energi. Historien er handlingsmættet, sproget er nutidigt og let at læse. Sammenligning Vi har andre titler for målgruppen om intriger i tivoli fx Blå mandag, 2005. Bøgerne om Petrea adskiller sig ved at se tivoli indefra og har en markant hovedfigur, der drager omsorg for andre på sin helt egen facon. Samlet konklusion Tredje del i en realistisk serie, der formidler hverdagstemaer med alvor og humor, og som især på grund af sin selvstændige hovedperson vil interessere og fastholde piger.
   Lektørudtalelse
   Feltgruppe