IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

https://www.alinea.dk
169 , 00 kr.
211 , 25 kr.
Naturfag på tværs, Mobiltelefonen - hva snakker vi om?

Naturfag på tværs, Mobiltelefonen - hva snakker vi om?

Dette er en flergangsbog til fysik-kemiundervisningen i udskolingen.

Bogen sætter eleverne i stand til selv at tage stilling til brugen af mobiltelefoner og forholde sig kritisk til nye teknologier.

Samtidig stilles spørgsmålene: Er det sundhedsskadeligt at tale i mobiltelefon, og hvordan laver man en befolkningsundersøgelse?

Eleverne kan også læse om og få svar på spørgsmål som:

 • Hvilke egenskaber har elektromagnetisk stråling?
 • Hvordan virker hørelse?
 • Hvordan omdannes lyd til elektromagnetisk stråling?
 • Hvad ved man om risikoen ved at tale i mobiltelefon?
 • Hvad er stress-proteiner?
 • Hvordan laver man videnskabelige undersøgelser?
 • Praktisk undersøgende arbejde med elektromagnetisk stråling fra mobiltelefoner, sundhedsrisici og befolkningsundersøgelser.

Se Lektørudtalelse under fanen Anmeldelser.

Se under Downloads, hvordan Naturfag på tværs opfylder Fælles Mål 2009.

Læs mere >

< Læs mindre

  Jeg er sikker på, at næsten alle elever vil kunne fanges af i hvert fald nogle af emnerne ”Gennemarbejdet, aktuelt og overskueligt...”
  Kan forudbestilles
  ISBN:
  9788723020574
  2. oplag 14. nov. 2006 Niveau: Overbygning-10. klasse Fag: Fysik/kemi, SLET - Fysik-kemi 1. udg. 2006 Forlag: Alinea
  Denne udgave er ikke længere til salg
   Den gode struktur, de relevante fotos og skematiske tegninger hjælper glimrende til Bogen er udformet som undervisningsbog med tværfagligt indhold for 7.-9. klasse, men kan sagtens læses af alle (fra 14 år), der vil vide mere om det værktøj, de fleste af os bruger uden at have synderligt begreb om. Hovedvægten er lagt på de fysiske og biologiske aspekter. Det drejer sig ikke meget om indmaden og de mange ekstrafunktioner i apparatet, men mere om, hvordan et netværk er bygget op og hvordan signalet etableres - og ikke mindst den omdiskuterede elektromagnetiske stråling. De mulige sundhedsrisici, fysiologien og undersøgelsesmetoderne er behandlet grundigt. Igennem teksten henvises til mindre og større opgaver, man kan arbejde med, og som sidste tredjedel af bogen beskæftiger sig med og underbygger. Det drejer sig om arbejds- og præsentationsformer og vældigt fine afsnit til faglig fordybelse: videnskabelige undersøgelsesmetoder, lyd og hørelse, mobiltelefoner og miljøet (ikke mindst "vugge-til-grav-analyser") samt lidt partikel- og bølgelære. Teksten rammer målgruppen godt, men er i den svære ende. Til støtte er der en fyldig ordforklaring, og den gode struktur, de relevante fotos og skematiske tegninger hjælper glimrende til. Der findes ikke lignende bøger om emnet. Den, der kommer nærmest, er Mobiltelefoner fra 2000, men udviklingen går jo rivende hurtigt.
   Børnehaveklasseforeningen
   Feltgruppe
    Jeg er sikker på, at næsten alle elever vil kunne fanges af i hvert fald nogle af emnerne ”Gennemarbejdet, aktuelt og overskueligt...”
    Feltgruppe