IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.alinea.dk/
212 , 00 kr.
265 , 00 kr.
Naturfag på tværs, Jordbrug - ren teknologi

Naturfag på tværs, Jordbrug - ren teknologi

Dette er en flergangsbog til fysik-kemiundervisningen.

Naturfag på tværs, Jordbrug - ren toknologi er den 4. bog i serien og handler om, hvordan landbruget dyrker vores fødevarer. Den beskriver forskellen på konventionelt og økologisk jordbrug og giver anledning til, at eleverne diskuterer miljø og bæredygtighed.

Arbejdet med bogen lægger op til, at eleverne til sidst kan tage stilling til spørgsmål som:

 • Hvordan bevarer vi en frugtbar dyrkningsjord, som kan brødføde fremtidige generationer?
 • Hvordan kan vi opretholde en levende landbrugsjord med plads til mikroorganismer, regnorme og andre smådyr?
 • Hvordan skal landbrugsjorden dyrkes, så miljøet påvirkes mindst muligt?

Bogens praktiske aktiviteter omfatter undersøgelse af forskellige jordprøver, forsøg med regnorme, oplæg til interviews samt undersøgende arbejde med liv i jorden, på marken, næring til planterne og miljøpåvirkning.

Se under Downloads, hvordan Naturfag på tværs opfylder Fælles Mål 2009.

Læs mere >

< Læs mindre

  Bogen er fagligt velfunderet og indeholder mange gode forsøg til at dokumentere teorierne Anvendelse/målgruppe/niveau
  Lektørudtalelse
  På lager
  ISBN:
  9788723020239
  1. oplag 08. mar. 2009
  48 sider
  Fag: Fysik/kemi 1. udg. 2009 Forlag: Alinea Redaktør: Ole Goldbech
  265 , 00 kr.
  212 , 00 kr.
  Prisen er inkl. moms
  Prisen er ekskl. moms
   Bogen er fagligt velfunderet og indeholder mange gode forsøg til at dokumentere teorierne Anvendelse/målgruppe/niveau Denne bog i serien Naturfag på tværs er beregnet til undervisning i folkeskolens ældste klasser og kan læses af unge fra 14 år. Bogen kan anvendes tværfagligt mellem naturfagene biologi, fysik/kemi og geografi. Dette samspil mellem naturfagene fremmer den naturfaglige forståelse, samtidig med at de faglige begreber kommer tættere på elevens egen hverdag og derved giver mere mening. Beskrivelse Bogen er bygget op over to dele. Den første del er beregnet til faglig læsning og giver eleven den basale viden om jordbrug. Den anden del giver eleven mulighed for at fordybe sig fagligt med forslag til forskellige praktiske forsøg, som kan dokumentere og illustrere det faglige stof. Derudover indeholder den anden del også en række opslag til fordybelse, som er mere fagligt komplicerede end bogens første del. Bogen giver et godt indblik i dyrkning af jorden både traditionelt og økologisk. Sammenligning Serien Naturfag på tværs indeholder andre gode titler, som kan anvendes på tværs af fagene. Bl.a. titlen "Energiforsyningen : en udfordring for fremtiden! 2007". Samlet konklusion Denne bog om jordbrug er en virkelig god undervisningsbog, som kan anvendes på tværs af naturfagene. Bogen er fagligt velfunderet og indeholder mange gode forsøg til at dokumentere teorierne.
   Lektørudtalelse
   Feltgruppe