IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.alinea.dk/
216 , 00 kr.
270 , 00 kr.
Naturfag på tværs, Energiforsyning - en udfordring for fremtiden

Naturfag på tværs, Energiforsyning - en udfordring for fremtiden

Bogen giver eleverne en forståelse af sammenhængene mellem energien fra Solen, vejret, kulstofs kredsløb, drivhuseffekten og både traditionelle og alternative energikilder.

Bogen fortæller om de udfordringer, vi står over for i fremtiden, når emnet er energiforsyning. Den giver blandt andet svar på spørgsmål som:

Hvad er energi? Hvordan skaber Solen vejret? Hvad betyder fotosyntesen for de energikilder vi anvender i dag og i fremtiden? Hvilke energikilder påvirker ikke drivhuseffekten? Hvordan kan man lagre energi? Hvordan beregner man fremtidens klima?

Eleverne bliver opfordret til at komme med deres bud på, hvordan energiforsyningen sikres i fremtiden med mindst mulige konsekvenser for miljø og klima.

Praktisk undersøgende arbejde med solenergi, elektricitetens historie, planters omsætning af kuldioxid og dannelse af hydrogen til brændselsceller.

Se under Downloads, hvordan Naturfag på tværs opfylder Fælles Mål 2009.

Læs mere >

< Læs mindre

  Som undervisningsbog vil den gøre god fyldest som grundlag for at behandle energiområdet i flere fag samtidig over en kortere periode Anvendelse/målgruppe/niveau
  Lektørudtalelse
  Kan forudbestilles
  ISBN:
  9788723018885
  2. oplag 09. okt. 2009
  48 sider
  Niveau: Overbygning-10. klasse Fag: Fysik/kemi, Fysik-kemi 1. udg. 2009 Forlag: Alinea Redaktør: Søren Brandt
  Denne udgave er ikke længere til salg
   Som undervisningsbog vil den gøre god fyldest som grundlag for at behandle energiområdet i flere fag samtidig over en kortere periode Anvendelse/målgruppe/niveau En bog i serien "Naturfag på tværs", der er beregnet til undervisning i folkeskolens ældste klasser. I samme serie er udkommet "Mobiltelefonen - hva' snakker vi om?" og "Ioniserende stråling". Beskrivelse Af de 3 forfattere er Kaare Øster kendt for en del fagbøger, mest om astronomi. Den foreliggende bog er delt i 3 afsnit: en række kapitler om forskellige aspekter af energiproduktion og -forsyning, et afsnit med meget forskelligartede opgaver og en metodisk vejledning til løsning i fællesskab samt nogle sider til faglig fordybelse med teoretiske redegørelser for klimamodeller, solceller, geotermisk energi, kernekraft og brændselsceller. Bogen er rigt illustreret med fotografier og tegninger af produktionsanlæg og forsøgsopstillinger. De generelle afsnit er skrevet i et fortællende og nemt forståeligt sprog, mens fordybelsesafsnittet kræver gode læsere med en vis viden om bl.a. kemiske formler. Sammenligning Der er kommet en række bøger om de enkelte energiformer, men denne behandler mange under et og har ret omfattende opgaveløsning som en integreret del af bogen. Samlet konklusion Det er helt klart en undervisningsbog for 8. og 9, klasse, og den lægger op til at behandle energiområdet set fra både fysik/kemi, geografisk og samfundsfaglig synsvinkel. Som undervisningsbog vil den gøre god fyldest som grundlag for at behandle energiområdet i flere fag samtidig over en kortere periode.
   Lektørudtalelse
   Feltgruppe