Velkommen til Alineas virtuelle messestand


Vi har samlet alt det, du normalt ville få glæde af ved vores fysiske stand. Det er næsten som at være der selv. 

Læs mere >

< Læs mindre

Læs mere >

< Læs mindre

FORFATTERWORKSHOPS

Læs mere >

< Læs mindre

CONNECT - engelsksystemet, der løfter engelskundervisningen ud af klasseværelset

Hør om det nye grundsystem til udskolingen i engelsk, som sætter sproget i centrum med det bedste fra litteraturen og vedkommende emner fra det globale samfund, som vi alle er en del af. 

Workshoppen giver en indføring i Connect og præsenterer, hvordan der arbejdes systematisk med de forskellige sproglige kompetencer i bog, såvel som på web. 

Du får vist eksempler på litterære og fiktive tekster, og på hvordan der arbejdes med modeltekster, som udgangspunkt for elevens stilladserede skriftproduktion. Du får ideer og smagsprøver på, hvordan du kan arbejde med fokusord og ordforrådstilegnelse. Workshoppen byder også på, hvordan Connect motiverer elevernes mundtlige deltagelse og personlige stillingtagen til emner, de er optagede af. 

Dato: tirsdag d. 4. maj, kl. 15 
Oplægsholder: Jane Schumann og Josefine Rosenkvist

Læs mere >

< Læs mindre

Læs mere >

< Læs mindre

 

Læs mere >

< Læs mindre

MOLEVITTEN - dansksystemet, der får alle med

Hør om Molevitten, hvor et gennemprøvet læseprogram med differentierede læsebøger sikrer, at alle elever lærer at læse og en æstetisk, legende og sansebaseret tilgang til tekster får eleverne til at elske sin lærer.  

Workshoppen giver en indføring i Molevittens to spor: 
Læsesporet: For at gøre alle klassens elever til gode læsere, skal du som dansklærer stilladsere og modellere læse- og skriveudviklingen både i den fælles undervisning og i dialog med den enkelte elev. Du får vist eksempler på opgaver i materialet, der understøtter elevernes mestring både i forhold til skrivning og læsning, og du får konkrete ideer til, hvordan du kan tilrettelægge en differentieret læseundervisning i din klasse med udgangspunkt i Molevittens læsebøger.  

Litteratursporet: Tekster skal bevæge eleverne, gribe dem om hjertet, få håret til at stritte på dem, underholde dem helt ned i maven, få dem til at undre sig og gøre dem nysgerrige på teksterne. Du får ideer til, hvordan du konkret åbner litteraturen og tekster for de yngste elever, så de bliver aktive, kreative og bruger både krop og hoved. 

Dato: tirsdag d. 16. marts, kl. 14
Oplægsholder: Kenneth Jakobsen Bøye og Pernille Frost

Læs mere >

< Læs mindre

REFLEX - skaber matematikglæde med en positiv læringskultur

Reflex er Alineas nye matematiksystem, hvor dine elever går på opdagelse, undersøger og leger sig til nye faglige indsigter og matematiske kompetencer. 

Med Reflex kan du skabe den gode læringskultur, hvor vejen til facit er lige så vigtig som resultatet. Eleverne skal komme med forslag, de skal lytte til andres løsninger og sammen reflektere over matematikken. Alle kan byde ind, og alle kan være med!  

Vi folder tankerne bag grundsystemet Reflex ud og sørger for at klæde dig godt på, så du hurtigt får greb om undersøgelser og aktiviteter og kan skabe den gode kultur i klassen. 

Dato: onsdag d. 14. april, kl. 15
Oplægsholder: Dorte Vestergaard Hansen, Anne-Christine Weber og Marie Engelbrekt Proschowsky

Læs mere >

< Læs mindre

Læs mere >

< Læs mindre

Læs mere >

< Læs mindre

MAT 10 - Lav tærskel, højt til loftet i matematik

Hvordan er det muligt at skabe rammer for en matematikundervisning, der har lav indgangstærskel og højt til loftet i en og samme aktivitet?  

Hvordan er det muligt at motivere elever til at arbejde deltagende og undersøgende med matematik, give hinanden feedback og løbende få dem til at dokumentere deres viden i redegørelser til brug for prøveform B? 

MAT 10 - et nyt grundsystem til 10. klasse, gør det muligt.

Forfatterne vil med eksempler fra MAT 10 fortælle om egen praksis og den didaktiske model, der danner rammen for den undersøgende tilgang til matematik. Her indgår bl.a. arbejdsform, feedback og elevernes arbejde med portfolio og redegørelser i den daglige undervisning. 

Dato: torsdag d. 25. marts, kl. 14
Oplægsholder: Jakob Thomsen og Lennart Børsting

Læs mere >

< Læs mindre

Læs mere >

< Læs mindre

 

Er du nysgerrig på hvad der rører sig inden for dit fag? Eller har du måske spørgsmål til et af vores systemer?

KLIK HER, og book et virtuelt møde med en af vores redaktører. Skriv “Gratis præsentation” i emnelinjen, og beskriv kort, hvad det er, du gerne vil høre mere om.

Læs mere >

< Læs mindre

NYT TIL DIT FAG

– kig i fagkatalogerne til 2021

 

Læs mere >

< Læs mindre