IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.alinea.dk/
199 , 00 kr.
248 , 75 kr.
Mellem fortid og fremtid, De rygende skorstene

Mellem fortid og fremtid, De rygende skorstene

Mellem fortid og fremtid, De rygende skorstene

Denne bog er en flergangsbog til historieundervisningen i udskolingen.

Perioden fra slutningen af 1800-tallet og frem til 1920 var de rygende skorstenes tid. Fabriksfløjtens kalden ændrede på få år levevilkårene for bybefolkningen i Danmark. Alle danske byer voksede, I København opgav militæret kravet om en befæstning, så voldene blev gravet væk. Det gav plads til nye boligkvarterer og mange industrivirksomheder.

I De rygende skorstene kan der læses om industriudstillingen i København i 1888, om tændstikfabrikken Gosch & Co og faren ved fremstillingen af fosfortændstikker. Der kan arbejdes med den tidlige arbejderbevægelse fra stiftelsen af en dansk afdeling af Internationale, over Slaget på Fælleden i 1872 og frem til septemberforliget 1899. Desuden bliver der fokuseret på mande-, kvinde- og børnearbejdspladser.

Det vil være oplagt at supplere disse beskrivelser med kampen om den politiske magt i Danmark på samme tid. J.B.S. Estrup fra Højre dannede en regering, der kom til at sidde i 19 år, og som regerede ved hjælp af provisoriske love, dvs. midlertidige love, der satte folketingets flertal ud af spillet.

De fleste af dem, der flyttede ind til byerne i slutningen af 1800 tallet, var fattige landarbejdere. Fra at være en fattig landarbejder blev de nu fattige byarbejdere, med en lang arbejdsdag, lav løn og trange boligforhold, der dog ofte var bedre end boligforholdene på landet –men deres liv blev fortsat præget af en kamp for det daglige brød.

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
ISBN:
9788723026040
Niveau: Overbygning-10. klasse Fag: Historie 1. udg. Forlag: Alinea
248 , 75 kr.
199 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms