IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.alinea.dk/
Matematik-indskoling

 

Sjovere matematik og bedre læring for de yngste

Læs mere >

< Læs mindre

Få fuldt opdaterede udgaver af Format, KonteXt+ og Matematrix til 0. og 1. klasse.

Vi har revideret og forbedret Format, KonteXt+ og Matematrix til 0. og 1. klasse, så de alle lever op til de nyeste Fælles Mål.

Matematrix 0 og Format 0 og 1 er udkommet i helt nye udgaver i sommeren 2017. KonteXt+ 0 er genoptrykt og tilføjet nye digitale ressourcer.

De nye udgaver giver dig:

  • Det kendte indhold i et nyt og indbydende design
  • Digitale ressourcer som fx faglige film, der også er gode til din forberedelse, regneark, GeoGebra-filer,  arbejdsark, sjove aktiviteter og spil, forslag til årsplaner og læringsmål
  • Tavlebog – en digital udgave af elevbogen, der følger med lærervejledningen, til brug på IWB
  • Det digitale værktøj FotoMat, hvor eleverne arbejder kreativt med at opdage matematikken i hverdagen og producere egne matematikopgaver
  • Flere tilgange til læring og visualisering
  • Inspirerende læringsforløb, der lever op til nyeste Fælles Mål.

Læs mere >

< Læs mindre

Læs mere >

< Læs mindre

Sådan er Format fornyet

I Format får du forbedrede udgaver af både elevbogen og værkstederne til 0. og 1. klasse med integrerede digitale ressourcer, som tager direkte afsæt i Fælles Mål og læringsmålstyret undervisning. Elevbogen har fået et nyt grafisk layout, der gør det nemmere at afkode opgaver og den faglige læsning af bogen. Elevmålene er samtidig skrevet ind og illustreret for eleverne i elevbogen.

Nye materialekasser
Værkstedskassen til børnehaveklassen er fornyet og suppleret med endnu flere konkrete materialer. Nu hedder den Format 0, Materialekasse. Værkstedskasserne til indskolingen har vi samlet i én overskuelig materialekasse for 1.-3. klasse og suppleret med nye materialer.

Evalueringer og værksteder – nu også digitalt
De fremadrettede evalueringer og differentierede værksteder er nu også tilgængelige digitalt på format.alinea.dk og følger med ved køb af elevbøger. Desuden er det muligt at tilkøbe evalueringshæftet og værkstedskortene analogt.

Se webressourcerne til Format 0 og Format 1

Det siger forfatter Alice Darville om fornyelsen

 

Læs mere og bestil de nye udgaver

Se kapitel 1 til Format 0 her
Se kapitel 1 til Format 1 her

Se intro til Format i indskolingen

Hør forfatter Alice Darville og lærer og forfatter Lone Anesen fra Tved Skole fortælle om Format til indskolingen, og se, hvordan det fungerer i praksis.

Læs mere >

< Læs mindre

Sådan er KonteXt+ fornyet

Med elevbogen til KonteXt 0 får du nu et fornyet website med film, vejledninger og GeoGebra-filer. Til hver af elevbogens kapitler hører en lille film, der fortæller hvad eleverne skal arbejde med. Filmene er anvist med en QR-kode i elevbogen og giver også forældrene mulighed for at få indblik i matematikken.

Stærke digitale ressourcer
I KonteXt+ 1a og 1b får du indhold styret af læringsmål, inddragelse af den nyeste viden til læring af de matematiske begreber, et øget fokus på kompetencer og en stærkere integration af digitale ressourcer og medier i form af bl.a. GeoGebra-filer og vejledningsfilm til værkstederne. De mange aktiviteter lægger op til spil og træning på en sjov måde. Du finder det hele på kontextplus.dk, hvor vi løbende tilfører nye ressourcer.

Se webressourcerne til KonteXt 0 og KonteXt+ 1a

Evalueringen er styrket
Endelig har evalueringen fået et betydeligt løft i form af EVA-ark og kompetencesiden Tænk efter i bogen.

Det siger forfatter Marie Teglhus Møller om fornyelsen

 

Læs mere og bestil de nye udgaver

Se kapitel 1 til KonteXt 0 her
Se kapitel 1 til KonteXt+ 1a her

Se intro til KonteXt+ i indskolingen

Hør forfatter Marie Teglhus Møller og lærer Lau Prieske fra Vesterbro Ny Skole fortælle om KonteXt+ til indskolingen, og se, hvordan det fungerer i praksis.

Læs mere >

< Læs mindre

Sådan er Trix fornyet

Nu kan du få helt opdaterede udgaver af Trix 0 og Trix 1a og 1b. I fornyelsen har vi lagt vægt på, at både elever og lærere får et velstruktureret og inspirerende matematiksystem, som opfylder læringsmålene for 0. og 1. klasse.

Faglige film og QR-koder
Vi har styrket den digitale del med regnearks- og GeoGebra-filer, arbejdsark, forslag til læringsmål og tegn på læring. Vi har også indlagt faglige film, så elever og forældre altid kan få hjælp til forståelse og opgaveløsning. I elevbøgerne er der indlagt QR-koder, som linker til filmene på matematrix.dk.

Se webressourcerne til Matematrix 1a

Flere aktiviteter i 0. klasse
Trix for børnehaveklassen tilbyder nu aktiviteter inden for talområdet 0-20 og giver større mulighed for at anvende og arbejde med det matematiske sprog gennem forslag til opgaver og regnehistorier. Bogen har 8 ekstra sider og endnu større fokus på matematik i anvendelse.

Det siger forfatter Lone Kathrine Petersen om fornyelsen

 

Læs mere og bestil de nye udgaver

Se kapitel 1 til Matematrix 0 her
Se kapitel 1 til Matematrix 1A her

Se intro til Matematrix i indskolingen

Hør forfatter Lone Kathrine Petersen og lærer Michael Chris Vincentz Larsen fra Kratbjergskolen fortælle om Matematrix til indskolingen, og se, hvordan det fungerer i praksis.

Læs mere >

< Læs mindre

Nu får du FotoMat med!

FotoMat er et kreativt digitalt læremiddel til elever i indskolingen. Med FotoMat producerer eleverne deres egne matematikopgaver, som bagefter deles og løses af klassekammeraterne. En spændende og anderledes tilgang, der gør det sjovt at lære matematik og får alle med på vognen.

Når du køber elevbøgerne i enten Format, KonteXt+ eller Matematrix til indskolingen, får du samtidig adgang til FotoMat via systemernes websites.

Læs mere om FotoMat

Læs mere >

< Læs mindre