Luther og kirkekampen i Danmark

Serien TRO MØDER TRO handler om afgørende tros- og kulturmøder i historien.

I denne bog møder vi den tyske teolog Martin Luther, der i 1500-tallet udfordrede – især katolicismen, men bogså jødedommen og islam. Luther stod i spidsen for et stort oprør mod den magtfulde pavekirke. Dette oprør førte til reformationen og den evangelist-lutherske tro, som siden har været den officielle trosretning i Danmark.

Vi følger oprørets vej fra Tyskland til Danmark og ser på de kampe, der fandt sted undervejs for og imod de nye, moderne tanker om kristendommen. Vi ser på det liv, middelalderens mennesker levede i kirkens skygge, og undersøger, hvorfor reformationen fik succes.

Gennemillustreret med humørfyldte tegninger af Frank Madsen. Velegnet til tværfaglige undervisningsforløb i kristendomskundskab og historie på mellemtrinet.

""Råber klart på et intensivt tværfagligt samarbejde med historiefaget, da den historiske vinkel er så fremtrædende ... Denne anmelder, der underviser i udskolingen, ville her efter sommerferien ønske, at hendes 7.-klasser havde læst ""Luther - og kirkekampen i Danmark"". – Birgitte Maria Smidt, Folkeskolen

Læs mereLæs mindre
På lager
Pris 100,00 kr.
Total pris 100,00 kr.
Pris inkl. moms 125,00 kr.
Kundeservice
Tlf.: 70 25 46 66
E-mail: info@alinea.dk
Niveau
5. klasse
Fag
Religion
Antal sider
96
Udgivelsesdato
10. apr. 2013
ISBN
9788723556066
Udgave
1