IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Forlagshuset Lindhardt og Ringhof
Forlagshuset Lindhardt og Ringhof består af forlagene Lindhardt og Ringhof, Carlsen, undervisningsforlagene Alinea, Akademisk Forlag og Alfabeta samt det internationale, digitale forlag Saga. Besøg vores forlag herunder.
Læs mere om forlaget

https://www.alinea.dk
304 , 00 kr.
380 , 00 kr.
Leg med sproglyde

Leg med sproglyde

Dette er en flergangsbog til pædagoger i daginstitutioner og børnehaveklasser.

Tilgang
Leg med sproglyde er en inspiration til arbejdet med at styrke børns sproglydsopmærksomhed. At være sproglydsopmærksom handler om at kunne flytte opmærksomhed fra sprogets indhold til sprogets lyde, som er en vigtig del af børns sprogudvikling.

Betydningen af sproglydsopmærksomhed har været kendt længe og er velbeskrevet i forskningslitteraturen som en vigtig forudsætning for senere læsestaveudvikling. Til gengæld har beskrivelsen af konkrete idéer til arbejdet været en mangelvare. Det råder denne bog bod på med sine sjove lege og aktiviteter til at styrke børns sproglydsopmærksomhed.

Aktiviteterne er grundigt beskrevet med formål, forberedelser og materialebrug, antal deltagere, pladsbehov og sværhedsgrad, et konkret program fra et projekt i Fredericia og en teoridel.

Indhold

 • Sproglydsopmærksomhed – en vigtig del af børns sprog, læse- og skriveudvikling
 • Hvad er sproglydsopmærksomhed?
 • Inden du går i gang – guide til det pædagogiske arbejde
 • Katalog over lege og aktiviteter
 • Lege og aktiviteter med fokus på semantisk fonologisk opmærksomhed
 • Lege og aktiviteter med fokus på fonologisk opmærksomhed
 • Lege og aktiviteter med fokus på fonemisk opmærksomhed.

At lege med sproglyde er en vigtig del af det almenpædagogiske arbejde i daginstitutioner og førskoletilbud, som en del af en logopædisk undervisning af børn med fonologiske vanskeligheder og i det specialpædagogiske arbejde med skolebørn.

Downloads

Se opslag

Bilag

Læs mere >

< Læs mindre

  ”Bogen er rent layoutmæssigt lækker og overskuelig med tydelig anvendelse af farver til at anskueliggøre kapitler og aktiviteter, ligesom muligheden for at tilføje egne noter efter hver aktivitet er meget fin.
  Læsepædagogen
  På lager
  ISBN:
  9788771770650
  1. oplag 08. sep. 2016
  183 sider
  Niveau: Før skole Fag: Førskole og børnehaveklasse, Børnehaveklasse 1. udg. 2016 Forlag: Alinea Redaktør: Jesper Lyders Andersen
  380 , 00 kr.
  304 , 00 kr.
  Prisen er inkl. moms
  Prisen er ekskl. moms
   ”Bogen er rent layoutmæssigt lækker og overskuelig med tydelig anvendelse af farver til at anskueliggøre kapitler og aktiviteter, ligesom muligheden for at tilføje egne noter efter hver aktivitet er meget fin. Bogen er særdeles relevant og kan varmt anbefales til alle, der arbejder p-ae-dagogisk med at styrke de 5-7 årige børns sproglydsopmærksomhed. Og da dette tema er et særdeles vigtigt grundlag for læse- og skriftsprogstilegnelse, kunne bogen også med fordel anvendes i pædagoguddannelsen.”
   Læsepædagogen
   Feltgruppe