IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.alinea.dk/
206 , 00 kr.
257 , 50 kr.
Læselyst og læseforståelse, Gid du brækker benene, Elevbog

Læselyst og læseforståelse, Gid du brækker benene, Elevbog

Denne bog er en flergangsbog til undervisning i dansk i 5.-6. klasse.

Gid du brækker benene! – og andre nye fortællinger er ligeledes en antologi til eleverne i 5.-6. klasse med helt nye fortællinger skrevet af Søren Jessen, Josefine Ottesen, Jens Peder Larsen, Kåre Bluitgen, Cecilie Eken og Peter Mouritzen samt et uddrag af Det hvide slot, skrevet af Tormod Haugen.

Bogen byder på fortællinger fra vidt forskellige genrer: eventyr, spænding, fantastisk fortælling og realistisk fortælling …

Med fokus på læselyst og læseforståelse bliver eleverne præsenteret for:

 • Tanker om teksten
 • Læs med lup
 • Tæt på sproget
 • Tæt på personerne
 • Saml trådene
 • Supplerende opgaver
 • Fortællingsleksikon og meget, meget mere.

De tilhørende lærervejledninger og opgavematerialer i elevbøgerne er udarbejdet af Merete Brudholm på baggrund af hendes lærerhenvendte bog Læseforståelse – hvorfor og hvordan? i serien Læringsarenaer.

Pigen uden arme - og andre nye fortællinger er en antologi til eleverne i 4.-5. klasse med helt nye fortællinger. Bogen rummer kunsteventyr, realistisk og fantastisk fortælling, humor og spænding med bidrag fra: Cecilie Bogh, Daniel Zimakoff, Søren Jessen, Anne Lilmoes, Oscar K. og Bent Haller - samt folkeeventyret om Kong Frost.

Læs mere >

< Læs mindre

  En meget inspirerende - for både elev og underviser - og velskrevet antologi, der sætter tekstarbejdet i fokus.
  Lektørudtalelse
  På lager
  ISBN:
  9788723015105
  9. oplag 03. apr. 2009
  160 sider
  Niveau: Mellemtrin-7. klasse Fag: Dansk 1. udg. 2009 Forlag: Alinea Redaktør: Claus Sylvest
  Denne udgave er ikke længere til salg
   Jeg er sikker på, at eleverne vil blive dygtigere af at arbejde med bogen ”Du må læse for at leve. Med en lettere omskrivning af H.C. Andersen udtrykker Merete Brudholm bogens mission. Identitetsdannelse, socialisering og læring bringes i spil, når mennesket får store læseoplevelser...”
   Feltgruppe
    En meget inspirerende - for både elev og underviser - og velskrevet antologi, der sætter tekstarbejdet i fokus. Dette er en antologi af helt nye fortællinger, bortset fra en enkelt, beregnet til danskundervisningen i 5. og 6. klasse. Forfattere som Søren Jessen, Josefine Ottesen, Cecilie Eken, Kåre Bluitgen m. fl. har skrevet fortællingerne. Titelnovellen er af Peter Mouritzen. De spænder vidt og dækker mange forskellige genrer og temaer. Hver fortælling har sin egen illustrator og får på denne måde sit eget særpræg, sin egen indfaldsvinkel. Bogen indledes med et forord henvendt direkte til eleverne, hvor formålet defineres klart, konkluderende: "Du må læse for at leve!" Hver tekst indledes med et lille afsnit, der hedder "Tanker om teksten". Det virker som en fin måde at spore eleverne ind på teksten på. Efter selve teksten er der nogle "Læs med lup" - og "Saml trådene"-opgaver. Bagerst i bogen er der gode supplerende opgaver, der går tæt på både sprog og personer, samt et omfattende og nyttigt "Fotællingsleksikon". En meget inspirerende - for både elev og underviser - og velskrevet antologi, der sætter tekstarbejdet i fokus.
    Lektørudtalelse
    Feltgruppe