Årets ordblindeevent om skriveundervisning

Hvordan skaber man kærlighed ved første skriv? I årets ordblindeuge holdte vi et spændende event med førende eksperter på området. 

Her kan du læse om, hvad der skete på eventet og finde inspiration til en meningsfuld skriveundervisning. 

Læs mere >

< Læs mindre

Det skete til Kærlighed ved første skriv:

Hvordan bliver skriving i skolen en succes? I årets ordblindeuge satte vi fokus på skriveundervisning, der giver mening.

De fremmødte fik et indblik i den nyeste forskning inden for skriveudvikling fra en førende ekspert på området, og konkrete redskaber til at skabe en meningsfuld skriveundervisning for ordblinde og elever i skriftsproglige vanskeligheder. 

Jeppe Bundsgaard, forsker bag projektet ATEL, holdte et spændende oplæg om projektet, hvor man blandt andet har udviklet en model til bestemmelse af udviklingsniveauer i børns tidlige skrivning. 
 
Derudover kom Rebekka Bærnholdt og Maria Ulrik Pedersen – forfatterne bag SKRIV – og guidede deltagerne i at tilrettelægge en en skriveundervisning, hvor eleverne oplever sig selv som kompetente skrivere. 

SKRIV var nomineret til ’Læringsprisen 2022’. Læringsprisen går til en person, gruppe eller organisation, som gør en forskel​, tænker læring på nye måde​r, har fokus på helheden og/eller fremtiden​ samt har blik for brugernes perspektiv​. 

Læs mere >

< Læs mindre

ARTIKEL

Eleverne skal skrive, fordi de har noget på hjerte

Eleverne finder motivation, når de skriver meningsfulde tekster. Det er udgangspunktet for de to forfattere bag det nye læremiddel SKRIV – Få styr på dine tekster. Et læremiddel, der er udviklet til at give alle elever mod på at skrive. Men især elever med skrivevanskeligheder.    

Læs artiklen her
FÅ STYR PÅ DINE TEKSTER

SKRIV

Er et læremiddel, som hjælper ordblinde elever og elever i skriftsproglige vanskeligheder i deres skrivearbejde med bl.a. struktur, stilladsering og nedbrydning af kompleksitet. Serien består af tre elevhæfter, en lærervejledning og et omfattende website, skriv.alinea.dk, hvor der findes bl.a. digitale elevopgaver, lydfiler, oversigter over teksttyper og introfilm, som understøtter det arbejde, der foregår i bogen.

Læs mere her