IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.alinea.dk/
205 , 00 kr.
256 , 25 kr.
Ind i historien, Korset og halvmånen

Ind i historien, Korset og halvmånen

Verden er i dag præget af voldsomme modsætninger mellem den vestlige og den muslimske verden. I den vestlige verden opfattes muslimer af mange som mulige terrorister, der vil bekæmpe værdier som demokrati, ytringsfrihed og menneskerettigheder. Modsat opfatter mange muslimer den vestlige verden som dominerende og kun ude på at udnytte og kontrollere deres råstoffer samt påtvinge dem den vestlige verdens livsstil og måder at indrette samfundet på.

Disse fjendebilleder har udviklet sig gennem mere end 1000 års kontakt mellem øst og vest. I lange perioder har befolkningerne levet fredeligt side om side, men ind imellem har der været blodige sammenstød.

Konflikter og fredelig sameksistens
Korset og halvmånen handler om både konflikterne og den fredelige sameksistens. Hvis vi skal gøre op med nutidens fjendebilleder, er det vigtigt at vide noget om, hvordan de opstod, og hvordan de udviklede sig.

I en globaliseret verden, hvor udvikling og fremskridt for alle er målet, er det afgørende, at fjendebilleder ikke står i vejen for samarbejde og fredelig sameksistens. Der er ikke plads til mistro og fremmedhad, hvis udviklingen skal føre til fred, retfærdighed og velfærd for alle.

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
ISBN:
9788723024770
Niveau: Overbygning-10. klasse Fag: Historie 1. udg. Forlag: Alinea Redaktør: Anne Lisbeth Olsen
256 , 25 kr.
205 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms