IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

www.alinea.dk/
205 , 00 kr.
256 , 25 kr.
Ind i historien, København - Byen bag voldene

Ind i historien, København - Byen bag voldene

København var i næsten 1000 år en by omgivet af volde og voldgrave. Danmarks vigtigste by var en fæstning, som først blev åbnet i 1856, så byen kunne udvikle sig til den by, vi kender i dag.

Historien om København bag voldene er en vigtig del af Danmarks historie. Men hvad var det for en by? I dag kan det være svært at forestille sig, hvordan København så ud i gamle dage, og hvilke folk der boede i byen.

Historien om Danmarks hovedstad er fyldt med spænding og dramatik. I København – byen bag voldene kommer vi tæt på både danmarkshistoriens store begivenheder og på dagligdagen for ganske almindelige københavnere.

Mød biskop Absalon, guldmageren i Nyhavn og mange flere!
Vi møder biskop Absalon, kongedatteren Leonora Christina, der i næsten 22 år sad fanget i Blåtårn, skibsbyggere, bøsseskytten Jon Olafsson, ølbryggere og slagtere, luddere og tyveknægte, rapkæftede madammer, guldmageren i Nyhavn, morderen Worm, bordelværtinden Anne Hattemagers og mange andre af de mennesker, der boede i København.

Vi følger i deres fodspor gennem de mørke gyder og fornemmer lugten og støjen fra deres by, mens vi hører om, hvor og hvordan de boede, hvad de levede af, og hvad der skete, hvis de ikke fulgte byens lov.

En historie fyldt med spænding og dramatik!
Historien om Danmarks hovedstad er fyldt med spænding og dramatik, helte og skurke, rigdom og fattigdom, forbrydelse og straf. Det kræver fantasi at forestille sig, hvordan København så ud før i tiden. Men kigger man nøje efter, er der masser af spor. Husene fortæller historie, gaderne fortæller historie og torve og pladser fortæller historie. Ja, selv mennesker kan man komme tæt på.

I København – byen bag voldene løftes sløret for livet i ”de gode gamle dage”, som måske ikke var så gode endda.

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
ISBN:
9788723030535
1. oplag 18. jun. 2009
88 sider
Niveau: 7. klasse Fag: Historie 1. udg. 2009 Forlag: Alinea Redaktør: Anne Lisbeth Olsen
256 , 25 kr.
205 , 00 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms