Hosekræmmeren

Dette er en flergangsbog, der kan anvendes som et supplement til danskundervisningen på FVU.

Tilgang
Lette klassikere; er en serie læsepædagogisk bearbejdede udgaver af kendte og populære bøger. Serien henvender sig til læsesvage unge og voksne, der finder originaludgaverne uoverkommelige eller svære at læse, men som gerne vil have en god læseoplevelse.

Indhold
Tvangsægteskaber. Etnisk danske forældre, der tvinger deres børn til ægteskab? Nej, ikke i moderne tid. Men vi skal ikke så langt tilbage i dansk historie for at finde den slags aftaler.

En gang var det ganske normalt, at forældre bestemte, hvem børnene skulle giftes med. Især blandt familier der havde list eller meget formue.

Steen Steensen Blichers historie om den rige hosekræmmer tager os cirka 170 år tilbage i tiden. Tilbage til dengang de fattige bønder på den jyske hede holdt får, strikkede strømper af fårenes uld og solgte strømperne til en mellemhandler – en hosekræmmer, som kunne blive rig. Tilbage til dengang en far kunne bestemme, hvem hans datter skulle giftes med. En stærk og dramatisk historie om den smukke Cecilie og hendes ulykkelige kærlighed.

Bearbejdet af Kirsten Kirch

Downloads
Læs uddrag fra en af bøgerne i serien
Opgaver

Læs mereLæs mindre
På lager
Pris 60,00 kr.
Total pris 60,00 kr.
Pris inkl. moms 75,00 kr.
Kundeservice
Tlf.: 70 25 46 66
E-mail: info@alinea.dk
Niveau
7. klasse
Fag
FVU dansk
Antal sider
36
Udgivelsesdato
06. aug. 2002
ISBN
9788773998052
Udgave
1