IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Forlagshuset Lindhardt og Ringhof
Forlagshuset Lindhardt og Ringhof består af forlagene Lindhardt og Ringhof, Carlsen, undervisningsforlagene Alinea, Akademisk Forlag og Alfabeta samt det internationale, digitale forlag Saga. Besøg vores forlag herunder.
Læs mere om forlaget

https://www.alinea.dk
175 , 00 kr.
218 , 75 kr.
Historiekanon, Stavnsbåndets ophævelse, Stormen på Bastillen, Ophævelse af slave

Historiekanon, Stavnsbåndets ophævelse, Stormen på Bastillen, Ophævelse af slave

Historiekanon - Stavnsbåndets ophævelse, Stormen på Bastillen, Ophævelsen af slavehandlen er en flergangsbog til historieundervisningen i 7. klasse.

Dette hæfter behandler tre kanonpunkter fra 1700- og 1800-tallet:

 • Stavnsbåndets ophævelse
 • Stormen på Bastillen
 • Ophævelsen af slaveriet.

De tre punkter udgør væsentlige dele af grundlaget for den politiske og økonomisk udvikling i Danmark helt op til vor tid. De tre kanonpunkter demonstrerer endvidere den store betydning, som kontakten til og påvirkningen fra den øvrige verden længe har spillet for forhold i Danmark.

Hvert kanonpunkt indledes med en problemstilling, der peger på nogle af de væsentligste forhold, som kanonpunktet omhandler. Derefter ridses den historiske baggrund op som en forudsætning for at forstå, hvad der skete. Kanonpunkterne slutter med en kort beskrivelse af, hvilken betydning netop denne begivenhed havde og hvad den førte med sig.

Sådan kan du arbejde med bogen
De fire kanonpunkter præsenteres i kronologisk rækkefølge, men der kan naturligvis arbejdes separat med dem. Teksterne veksler mellem sammenhængende beskrivelser af det historiske forløb afbrudt af små faktabokse med konkrete historiske fakta. Derudover er der et righoldigt billedmateriale af både historiske malerier og samtidige fotos. Endelig findes der opgaver og elevaktiviteter på flapperne.

Hent gratis lærervejledning til hvert Kanonpunkt under fanen Downloads.

Læs mere >

< Læs mindre

  Sproget er befriende præcist og billedsiden intet mindre end fremragende.
  Lektørudtalelse
  På lager
  ISBN:
  9788723032317
  2. oplag 29. dec. 2009
  72 sider
  Niveau: 7. klasse Fag: Historie 1. udg. 2009 Forlag: Alinea Redaktør: Anne Lisbeth Olsen
  218 , 75 kr.
  175 , 00 kr.
  Prisen er inkl. moms
  Prisen er ekskl. moms
   Sproget er befriende præcist og billedsiden intet mindre end fremragende. "Her er tale om en undervisningsbog, som direkte tager udgangspunkt i de sidste ændringer i målene for faget historie. […] Meget fin og klar fremstilling af tre centrale knudepunkter fra danmarkshistorien – og fra den nye historiekanon. Sproget er befriende præcist og billedsiden intet mindre end fremragende."
   Lektørudtalelse
   Feltgruppe