IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

Forlagshuset Lindhardt og Ringhof
Forlagshuset Lindhardt og Ringhof består af forlagene Lindhardt og Ringhof, Carlsen, undervisningsforlagene Alinea, Akademisk Forlag og Alfabeta samt det internationale, digitale forlag Saga. Besøg vores forlag herunder.
Læs mere om forlaget

https://www.alinea.dk
172 , 00 kr.
215 , 00 kr.
Historiekanon, Slaget på fælleden, Systemskiftet 1901, Kvinders valgret

Historiekanon, Slaget på fælleden, Systemskiftet 1901, Kvinders valgret

Historiekanon - Slaget på fælleden, Systemskiftet 1901, Kvinders valgret er en flergangsbog til historieundervisningen i 8. klasse.

Dette hæfte behandler tre kanonpunkter:

 • Slaget på fælleden - i Slaget på Fælleden bliver arbejderne mødt af politi til hest. Myndighederne i Danmark frygtede, at mødet skulle udvikle sig til omfattende uroligheder.
 • Systemskiftet 1901 - da Estrup egenhændigt styrede landet med provisoriske love, var mange bønder klar til væbnet opstand mod regeringen. Først med Systemskiftet i 1901 blev der dannet en venstreregering.
 • Kvinders valgret - for kvinderne var stemmeretten en vigtig del af ligestillingen mellem mænd og kvinder. Efter en lang og hård kamp fik kvinderne stemmeret. Først til menighedsrådene, så til kommunalvalgene og endelig i 1915 til Rigsdagen.

De tre kanonpunkter beskriver tilsammen de strømninger og brydninger, der var i det danske samfund fra midten af 1800 tallet og frem til begyndelsen af 1900-tallet.

Hent gratis lærervejledning til hvert Kanonpunkt under - fanen downloads.

Læs mere >

< Læs mindre

  Sproget er befriende præcist
  Lektørudtalelse
  På lager
  ISBN:
  9788723032331
  3. oplag 16. okt. 2009
  80 sider
  Niveau: 8. klasse Fag: Historie 1. udg. 2009 Forlag: Alinea Redaktør: Anne Lisbeth Olsen
  215 , 00 kr.
  172 , 00 kr.
  Prisen er inkl. moms
  Prisen er ekskl. moms
   Sproget er befriende præcist Her er tale om en undervisningsbog, som direkte tager udgangspunkt i de sidste ændringer i målene for faget historie. […] Meget fin og klar fremstilling af tre centrale knudepunkter fra danmarkshistorien – og fra den nye historiekanon. Sproget er befriende præcist og billedsiden intet mindre end fremragende.
   Lektørudtalelse
   Feltgruppe